Logo lissernieuws.nl
Door de woonwensen van Lisse in kaart te brengen, kan de gemeente bij nieuwbouw goed inspelen op waar behoefte aan is.
Door de woonwensen van Lisse in kaart te brengen, kan de gemeente bij nieuwbouw goed inspelen op waar behoefte aan is. (Foto: pr)
Nieuwbouw

Lisse gaat woonwensen peilen

  Politiek

LISSE - Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voert driejaarlijks woningmarktonderzoek WoON uit.

De eerstvolgende editie is het landelijk onderzoek WoON2018, waarbij circa vijftig enquêtes afgenomen worden onder inwoners van elke gemeente. Het CBS biedt de mogelijkheid om te oversamplen. Het college van B en W besloot daarmee in te stemmen en tot 600 responses bij te kopen. Dit geeft de mogelijkheid een goede woonvisie op te stellen in 2019 en 2020 zodat deze als beleidskader kan dienen om de woningmarkt zo goed mogelijk in te richten. Het gemeentebestuur streeft naar een woningmarkt die voor iedereen toegankelijk is.

De onderzoeken worden eind 2017 afgenomen. De resultaten zijn begin 2019 bekend. De doorlooptijd is zo lang om een hoge respons te garanderen, met valide uitspraken. De kosten voor het bijkopen van responses bedragen bijna 69.000 euro. Hierin is de stimuleringsbijdrage van het ministerie van Binnenlandse Zaken verwerkt. Deze krijgt Lisse omdat wordt samengewerkt met de andere HLT- gemeenten en Stek en Vooruitgang. De kosten worden door de vijf partijen gedeeld.

reageer als eerste
Meer berichten