Ter Specke tennishal opnieuw in de raad | Lissernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo lissernieuws.nl
De hal is eigenlijk vooral geschikt voor tennis, waardoor zaalverhuur aan derde partijen niet echt aan de orde is.
De hal is eigenlijk vooral geschikt voor tennis, waardoor zaalverhuur aan derde partijen niet echt aan de orde is. (Foto: pr)

Ter Specke tennishal opnieuw in de raad

  Politiek

EXPLOITATIE • Het exploitatietekort van de Ter Specke tennishal was al eerder in de gemeenteraad aan de orde. Toen werd hierover een motie ingediend. In de komende raadsvergadering komt het onderwerp opnieuw ter sprake.

Door Arie in 't Veld

Uit onderzoek is intussen gebleken dat de hal beschouwd dient te worden als een overkapping voor de tennisvelden. De hal laat het gebruik van andere sporten eigenlijk niet toe. Zo heeft Sportfondsen gesprekken gevoerd met honk- en softbalvereniging The Flags en atletiekvereniging De Spartaan over verhuur van de hal. The Flags hadden interesse, maar alleen voor zeer incidenteel gebruik van de hal. De Spartaan heeft te kennen gegeven geen interesse te hebben om de tennishal te gebruiken voor haar atletiekactiviteiten zo lang er geen uitgewerkte plannen voor een nieuwe sporthal op Ter Specke zijn. Door de gemeente wordt geconcludeerd dat multifunctioneel en andersoortig gebruik dus zeer beperkt mogelijk is.

Het gemeentebestuur beschouwt het verwijderen van de overkapping niet als een reële optie. Het zou betekenen dat er in Lisse dan alleen buitentennis kan plaatsvinden en ook zou er dan sprake zijn van kapitaalvernietiging van de investering die in 2012 is gedaan. De totale investering in de tennishal bedroeg toentertijd ruim 1,4 miljoen euro.

Hiervan wordt 750.000 euro door middel van kostprijsdekkende huur doorbelast aan de gebruikers. Het (beperkt) overdragen van eigendom van de tennishal aan LTC Lisse is een mogelijkheid waar LTC Lisse wel voor open staat. Het vereist wel nader onderzoek.

Verhuur in zomer- en winterperiode
Het college acht de beste optie om het exploitatietekort terug te dringen de tennishal voor zowel de winter- als de zomerperiode te verhuren aan LTC Lisse in samenwerking met een derde partner. En daarbij aanvullend de huurder de ruimte te geven om te investeren in padelbanen als toevoeging op het huidige tennisaanbod. Dit geeft de meeste kans dat de bezetting wordt verhoogd en hierdoor extra inkomsten worden gegenereerd en het exploitatietekort kan worden teruggedrongen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>