Wim Slootbeek hoopt dat de VVD in het college komt, al is de oppositie hem niet tegengevallen.
Wim Slootbeek hoopt dat de VVD in het college komt, al is de oppositie hem niet tegengevallen. Foto: Arie in 't Veld

Goede bereikbaarheid een van de speerpunten VVD Lisse

Politiek

GEMEENTERAAD • In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 22 maart besteedt LisserNieuws aandacht aan de lokale politieke partijen. Arie in 't Veld gaat in gesprek met de fractievoorzitters. Dit is de eerste in een serie van zes.

Door Arie in 't Veld

De VVD Lisse heeft tien speerpunten in het verkiezingsprogramma opgenomen. Wim Slootbeek (63) vertelt daarover dat een van die punten een goede bereikbaarheid van het dorp is. "Dat willen we bereiken door een actievere houding van het gemeentebestuur en door regionale inspanningen voor verbetering van de bereikbaarheid in alle richtingen."

Slootbeek is een geboren Lisser, in de Irenestraat. Maar de vleugels werden vanuit het Gooi uitgeslagen, mede door de aspiraties van vader in de grafische wereld. Deze aantrekkingskracht mondde na enige tijd bij Slootbeek uit in een eigen drukkerij. In 2010 werd de drukkerij verkocht. Daarna richtte hij zich op diverse projecten, zoals de organisatie van Wereldkampioenschappen tafeltennis in Ahoy en een internationale atletiekwedstrijd in het Olympisch Stadion. "In 2011 kwam ik via de bijeenkomst voor nieuwe inwoners in contact met het functioneren van de gemeenteraad en dat trok me wel aan. Een mooie aanvulling op de eerdere bestuurlijke ervaring in de sport. Ik heb me toen aangemeld bij de VVD en na een tijd intensief met de steunfractie te hebben meegedraaid kwam ik in de gemeenteraad en werd ik fractievoorzitter."

Over de mobiliteit zegt de VVD-lijsttrekker dat moet worden ingezet op een ringweg rond Lisse en Lisserbroek. "Daardoor kan de verkeersdrukte in de dorpen substantieel afnemen." Slootbeek zegt dat men te lang heeft gefocust op de brug over de Ringvaart en wat er gedaan kan worden om met name de Kanaalstraat te ontlasten. "De brug zou dus voor het gebruik afgewaardeerd moeten worden. Maar niet eerder dan dat er andere wegen zijn voor het doorgaande verkeer. Wat ons betreft komt het plan voor de Duinpolderweg zoals het er nu ligt wel goed uit, want de hoofdlijnen voor een goed zuidelijk tracé liggen er dan al. Overigens zal zo'n rondweg ook goede diensten kunnen bewijzen in de drukke Keukenhoftijd, want nog steeds wordt er naar oplossingen gezocht om met name op de piekdagen het fileleed in de straten (ook van Lisse zelf) weg te werken. Hier liggen kansen voor een structurele oplossing en we vinden dan ook dat nu deze variant er ligt je dit sneller op moet pakken, los van allerlei andere zaken. Iedereen heeft er baat bij." De VVD opereerde in de gemeenteraad de afgelopen vier jaar vanuit de oppositie. Hoe is dat gegaan? Slootbeek: "Het werken vanuit de oppositie is me niet tegengevallen. We hebben het nodige kunnen aandragen, bijvoorbeeld door kritisch te zijn en het stellen van schriftelijke vragen. Kijk in dat verband maar eens naar de vergaderingen en publiciteit over de overdekte tennishal. Op dit moment overigens zeer actueel. Ook vinden we het belangrijk dat er een nieuwe sporthal komt bij de FC Lisse, maar dan compact en sober en los van de verenigingsruimte. Maar de eerlijkheid gebiedt natuurlijk ook te zeggen dat we hopen dat we met een dermate verkiezingsuitslag komen dat we weer deel kunnen gaan uitmaken van de coalitie." De VVD Lisse wil ook dat er de nodige inspanningen worden gepleegd waardoor de bewoners zich in het dorp veilig blijven voelen. "Met goede straatverlichting, goed onderhouden wegen en veilige fietspaden en niet bezuinigen op handhaving in de nachtelijke uren, want dat blijkt nogal eens nodig te zijn." De VVD schuwt ook een algehele fusie met zoveel mogelijk bollengemeenten niet. "Maar pas als de tijd daar rijp voor is en als het ertoe leidt dat de bestuurlijke slagkracht substantieel toeneemt."

Uit de krant