Bekeken wordt of een halfverdiepte parkeergarage kan zorgen voor een minder hoog appartementencomplex.
Bekeken wordt of een halfverdiepte parkeergarage kan zorgen voor een minder hoog appartementencomplex. Foto: Arie in 't Veld - archief

Plan van aanpak voor Elka-terrein aan de Greveling

Politiek

NIEUWBOUW •  Er komt een plan van aanpak om te voldoen aan wat de gemeenteraad van het college van B en W via een amendement heeft gevraagd over mogelijke veranderingen/verbeteringen in het plan Elka aan de Greveling.

Door Arie in 't Veld

De rapportage aan het college van burgemeester en wethouders moet volledig inzicht geven in de gevolgen en belangen van de verschillende betrokken partijen bij wijziging van dit bouwplan. Op basis hiervan zal het college een afweging maken of het bouwplan wel of niet aangepast moet worden. Men bekijkt of aan de belangrijkste bezwaren van omwonenden (bewoners van Bloembinderspark c.q.Participatiegroep) tegemoet kan worden gekomen. Er wordt gekeken of het appartementencomplex kan worden verlaagd door de realisatie van een (half)verdiepte parkeergarage of dat de afstand tot Bloembinderspark vergroot kan worden. Ook wordt gekeken of de landtong openbaar kan worden. Zo niet, dan zal in overleg met Adriaan van Erk, de Participatiegroep Elka-plan en de VvE Scheepmakerskade invulling worden gegeven aan de recreatieve voorziening ter hoogte van de Ruishornlaan.

De verwachting van bewoners en sommige raadsleden is dat omwonenden kunnen meebeslissen en meedenken bij het onderzoek, zo blijkt op social media. Het college meldt hierover dat dit echter op basis van het amendement uitsluitend voor de invulling van de recreatieve verblijfplaats ter hoogte van de Ruishornlaan geldt. "Op alle andere punten worden omwonenden uitsluitend regelmatig geïnformeerd. De verwachting sluit dus niet aan bij de realiteit. Door het Plan van Aanpak te sturen naar de Participatiegroep, VvE Scheepmakerskade en de gemeenteraad kan deze verwachting worden bijgesteld. Een mogelijke uitkomst van de in opdracht van de raad uitgevoerde onderzoeken is dat het bouwplan alles afwegende het beste ongewijzigd kan blijven omdat de financiële gevolgen van wijziging van het bouwplan voor de gemeente en de ontwikkelaar te groot zijn." Het college constateert daarover dat in het geval deze uitkomst uit de rapportage komt, dit mogelijk bij bewoners tot vergroting van de weerstand leidt.

Uit de krant