"We mogen concluderen dat we het in Lisse zo slecht nog niet gedaan hebben." Foto: Arie in 't Veld - archief

Mesman (PvdA) tevreden met behoud zetel

Politiek

RAADSZETEL • Daar waar de fractie van de VVD uitspreekt niet gelukkig te zijn met de coalitiebesprekingen (waar deze partij buiten staat) is de PvdA erg blij dat men in elk geval heeft behouden wat men had. In de persoon van Guus Mesman. Deze gelouterde politicus is eerlijk in zijn uitlatingen over de verkiezingsuitslag, maar ook nuchter en zegt een en ander over de situatie op de website van de partij.

Door Arie in 't Veld

"De PvdA heeft haar raadszetel weten te behouden. Dat is niet waar we op gehoopt hadden. Want stiekem gingen we toch van twee zetels uit. Maar dat zat er niet in. Toen ik naar het gemeentehuis fietste voor de uitslagenavond had ik op tv een paar exitpolls gezien. Dat stemde me niet vrolijk. Sterker nog, ik werd er wat somber van. Bij al die polls werden we (meer dan) gehalveerd. Ook de uitslag van het eerste stemlokaal in Lisse was niet zo gunstig. Vele stemmen verlies ten opzichte van 2014. Twee zetels worden het in ieder geval niet, dacht ik. Hopelijk houden we die ene wel. Wat uitslagen van stembureaus later op de avond bleek dat gelukkig wel haalbaar."

Mesman zegt dat er uiteindelijk maar 15 stemmen minder waren dan vier jaar geleden, toen de PvdA samen met GroenLinks de verkiezingen in was gegaan. "In ons uppie haalden we dus nagenoeg evenveel stemmen. Nu we weten hoe de PvdA in veel andere gemeenten gescoord heeft (in Hillegom bijvoorbeeld verloor de PvdA haar ene raadszetel) mogen we zelfs concluderen dat we het in Lisse zo slecht nog niet gedaan hebben. Dat hebben we mede te danken aan de tomeloze inzet van onze leden die actief waren tijdens de campagne. Wekenlang hebben die zich met hart en ziel ingezet. De spirit zit er bij de PvdA Lisse in ieder geval goed in. Dat willen we de komende 4 jaar vasthouden. Ik zelf ga er vol voor in de raad en in de commissies zal ik bijgestaan worden door Richard van der Wiel (Maatschappij & Financiën) en Dolf Kistemaker (Ruimte & Infrastructuur) en ook de steunfractie is weer goed bemenst. Kortom, Lisse blijft de komende raadsperiode niet verstoken van het PvdA- geluid."

Uit de krant