Lisse en Hillegom organiseren Wielerdag Nederlandse Gemeenten | Lissernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo lissernieuws.nl
Burgemeester Arie van Erk van Hillegom won het kampioenschap vorig jaar, samen met gemeentesecretaris Jan Schellevis (Lisse).
Burgemeester Arie van Erk van Hillegom won het kampioenschap vorig jaar, samen met gemeentesecretaris Jan Schellevis (Lisse). (Foto: pr)

Lisse en Hillegom organiseren Wielerdag Nederlandse Gemeenten

  Politiek

SPORTIEF • De gemeenten Hillegom en Lisse organiseren dit jaar de jaarlijkse Wielerdag Nederlandse Gemeenten. Op vrijdag 31 augustus verzamelen de Nederlandse colleges en gemeentesecretarissen zich in Hillegom en Lisse voor het jaarlijkse fietsevenement. De organisatie van is in handen van de RTV Bollenstreek.

Burgemeester Arie van Erk (Hillegom) en gemeentesecretaris Jan Schellevis (Lisse) wonnen vorig jaar het kampioenschap en organiseren daarom de editie 2018. De Wielerdag, voorheen Burgemeestersfietsdag, kent een mooie traditie als gezellig en sportief fietsevenement. Met de deelname van ook wethouders en secretarissen is de Wielerdag Nederlandse Gemeenten geworden tot de graadmeter voor fietsminnende bestuurders.

Er gaan twee routes in een rustig tempo dwars door de Bollenstreek en de duinen met een stop in het hart van Hillegom. De inrijdroute van 60 km kent als letterlijk hoogtepunt het bekende 'Kopje van Bloemendaal', de 43 meter hoge duintop, die elke wielrenner bedwongen moet hebben.
De recreatieve route is ongeveer 30 km. Aan het einde van de middag is het NK Wielrennen voor burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen en barst de strijd los op de wielerbaan van de RTV Bollenstreek in Lisse.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>