Kindergemeenteraad zoekt projecten | Lissernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo lissernieuws.nl
Het is inmiddels een traditie dat de Kindergemeenteraad projecten uitkiest voor een financiële bijdrage. Ook in 2016 deden leerlingen uit de groepen 8 dit.
Het is inmiddels een traditie dat de Kindergemeenteraad projecten uitkiest voor een financiële bijdrage. Ook in 2016 deden leerlingen uit de groepen 8 dit. (Foto: Arie in 't Veld)

Kindergemeenteraad zoekt projecten

  Politiek

MAATSCHAPPIJ • In november 2018 organiseert de gemeenteraad van Lisse een Kindergemeenteraad. Voor deze Kindergemeenteraad zoekt de gemeente projecten die maximaal 2.000 euro kosten.

Verenigingen, maatschappelijke organisaties en ook inwoners die een leuk project bedenken met een maatschappelijk doel, kunnen zich tot 22 oktober 2018 melden bij de gemeente.

Wat zijn de spelregels?

•          Alleen verenigingen, maatschappelijke organisaties en inwoners uit Lisse kunnen een projectvoorstel indienen.

•          Het project moet ten goede komen aan de Lissese gemeenschap.

•          Het project hoeft niet gericht te zijn op kinderen.

•          Het project kost maximaal 2.000 euro. Kost het minder, dan gaat het resterende bedrag naar een ander project.   

•          Alleen afgeronde ideeën met een financiële onderbouwing dingen mee. Er kan geen bijdrage gevraagd worden voor bijvoorbeeld de bouw van een gymzaal. Een nieuw bankje voor in de gymzaal is wel mogelijk. Een project kan overigens ook een activiteit zijn, zoals een dagje uit.

•          De winnaar zorgt zelf voor de uitvoering.

•          De uitvoering van het project moet plaatsvinden vóór juni 2019.

•          Projectvoorstellen moeten voor 22 oktober 2018 zijn ingediend.

Interesse? Ideeën voor projecten kunt u mailen naar griffie@lisse.nl of per post sturen naar:

Gemeente Lisse
T.a.v. de griffie
Postbus 200
2160 AE  Lisse

De griffie van de gemeenteraad neemt vervolgens contact met u op.

Wat is de Kindergemeenteraad?
De gemeente wil de leerlingen van de groepen 8 van de basisschool laten ervaren hoe het is om raadslid te zijn. Vergaderen, debatteren, keuzes maken, het komt allemaal aan bod in de vergadering van de Kindergemeenteraad. Ze worden daarbij begeleid door raadsleden van de gemeente Lisse. De Kindergemeenteraad maakt uiteindelijk een keuze tussen de projecten. Kinderen leren op die manier dat niet alles kan; zij zullen samen een keuze moeten maken.

Neem voor meer informatie contact op met Jan Jaspers via telefoonnummer 0252 - 433122 of via e-mail jjaspers@lisse.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>