Voedselbank gered: plek in de Rembrandtschool | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De Rembrandtschool op een archieffoto.
De Rembrandtschool op een archieffoto. (Foto: archief - Arie in 't Veld)
Vrijwilligers

Voedselbank gered: plek in de Rembrandtschool

  Politiek

OPSLAG • Soms gaat de actualiteit sneller dan het schrijven van een column. Zoals deze week blijkt. In Bombarie wordt namelijk uitgebreid ingegaan op de ruimtenood van de voedselbank Lisse, inclusief oplossingsmogelijkheden. Twee dagen nadat de column ter verwerking op de redactie lag, kwam het verlossende bericht.

Mevrouw Greet Graner meldde zaterdag namelijk dat de mogelijkheid zich aandient om gebruik te gaan maken van de voormalige Rembrandtschool. Ze zegt ook dat op de advertentie die de gemeente voor de voedselbank heeft geplaatst, geen enkele reactie is gekomen. "Inmiddels heb ik nog een gesprek gehad met wethouder Jeanet van der Laan. Zij ging onderzoeken of wij een ruimte in de Rembrandtschool kunnen krijgen of in de Beekbrugschool die ook leeg staat. Vanmorgen (zaterdag, red.) heb ik van Jeanet van der Laan het bericht ontvangen dat de gemeente ons voor twee jaar een gedeelte van de Rembrandtschool ter beschikking stelt. Voorlopig hebben we dus weer een onderkomen en zijn daar erg blij mee."

Dat alles neemt niet weg dat waar Bombarie het heeft over het noodzakelijke van zo'n voedselbank in een periode waarin wordt gesproken over een aantrekkende economie, een voedselbank overbodig zou moeten zijn, maar de steun van ons allen verdient.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>