Kindergemeenteraad kiest niet één, maar twee projecten om te steunen | Lissernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo lissernieuws.nl
Foto: A.in 't Veld

Kindergemeenteraad kiest niet één, maar twee projecten om te steunen

  Politiek

LISSE n De Lissese Kindergemeenteraad heeft twee projecten uitverkoren om met geld te steunen. Het betreft de manege Puntenburg met 1000 euro bij de aanschaf van een paard en 1000 euro voor Scouting Graaf van Lynden voor een EHBO-cursus voor vrijwilligers.

Door Arie in 't Veld

Aanvankelijk was het bedoeling om één project uit te kiezen en dat met 2000 euro te steunen, maar nadat de stemmen tweemaal waren gestaakt, kwam het op voorstel van burgemeester Lies Spruit tot een Salomons oordeel en werd het geld tussen twee projecten verdeeld. Het derde project, het verplaatsen van speeltoestellen naar Blokhuis kreeg maar een paar stemmen en viel dus snel af.

Na een periode van voorbereiding onder leiding van een aantal raadsleden was de jeugd van De Tweemaster, de Willibrordschool en De Akker goed voorbereid op de raadsvergadering van afgelopen donderdag. Voorafgaande aan de discussie en het stemmen werden de projecten door de voorstanders gepresenteerd, waarbij enkele kinderen hun doel ijzersterk wisten te presenteren. Zoals het gegeven dat het paard voor Puntenburg van groot belang is om gehandicapte kinderen een goede afleiding te bieden. "Die kinderen willen ook wel eens wat anders dan in een rolstoel zitten. Verder hebben ze weinig mogelijkheden om te ontspannen."
Over de EHBO-cursus voor vrijwilligers van Scouting Graaf van Lynden werd gezegd dat die van groot belang is zodat er adequaat kan worden ingegrepen als zich bijvoorbeeld een ongeval voordoet.
Wat betreft het verplaatsen van de speelattributen naar Blokhuis werd onder andere gezegd dat dit van belang kan zijn als vader of moeder winkelt en dan toch nog een oogje op het spelende kind te kunnen houden.

Discussieronde
In de discussieronde werd onder andere verdedigd dat het paard voor Puntenburg niet door andere paarden of pony's kan worden vervangen, omdat de paarden voor Puntenburg worden opgeleid om te gaan met gehandicapte kinderen. Enkele raadsleden gingen fanatiek aan de gang met het stellen van kritische vragen, die door de voorstanders van dit project naar tevredenheid werden beantwoord. Wat betreft de EHBO-cursus werden door de voorstanders veel argumenten aangedragen om hier geld voor beschikbaar te stellen en duidelijk werd dat hierover goed was nagedacht. De discussie over het verplaatsen van de speeltoestellen werd door de voorstanders extra kracht bijgezet door opmerkingen als om ontvoering te voorkomen. Dan is goede sociale controle erg belangrijk. Een argument dat op de meerderheid van de raad weinig indruk maakte. Bovendien vond men dat de aanvragers van dit project ook makkelijk zelf de klus kunnen klaren.
Uiteindelijk ontvingen Puntenburg en scouting Graaf van Lynden beide een cheque van 1000 euro. Een goed einde van de tiende vergadering van de Kindergemeenteraad, in het leven geroepen door CDA-ster Marianne Bergman.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>