Wim Slootbeek verkozen tot politicus van het jaar | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Wim Slootbeek (links) van de VVD heeft volgens de commissie steeds veel aandacht besteed aan alles wat zich in het dorp afspeelt
Wim Slootbeek (links) van de VVD heeft volgens de commissie steeds veel aandacht besteed aan alles wat zich in het dorp afspeelt (Foto: A.in 't Veld)

Wim Slootbeek verkozen tot politicus van het jaar

  Politiek

LISSE • Maandagavond werd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis de Ine Elzinga-prijs, genoemd, naar een te jong overleden journalist in Lisse, uitgereikt aan raadslid Wim Slootbeek, omdat hij of zij in de ogen van de plaatselijke politieke verslaggevers zich in positieve zin heeft onderscheiden. De politicus van het jaar dus. Die commissie van verslaggevers wordt gevormd door Irene Weterman, Sjaak Smakman, Ed Olivier en Arie in 't Veld.

Door Arie in 't Veld

Sjaak Smakman overhandigde de prijs en memoreerde daarbij onder andere dat over de samenwerking tussen de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen op bestuurlijk niveau uitbundig steeds wordt gezegd dat het allemaal naar wens verloopt, maar die vanuit de bevolking en ook vanuit het ambtenarenapparaat voor veel negatieve reacties zorgt. "Het nog altijd hoge ziekteverzuim – veel hoger dan landelijk gemiddeld en ook veel hoger dan gemiddeld in het openbaar bestuur - is voor wat betreft dat laatste een teken aan de wand. Van de betere dienstverlening die voorop heet te staan, merken veel inwoners nog bar weinig. Ze krijgen mensen aan de lijn die hun best doen, maar nul komma niks van en over Lisse weten. Of ze krijgen te maken met het fenomeen dat als je in Lisse aan de slag gaat voor een bouwvergunning je bijvoorbeeld naar Teylingen moet om dat voor elkaar te krijgen. De tijd zal leren of het allemaal echt zo positief is als het college ons wil doen geloven, maar vooralsnog gaan wij niet verder dan het gunnen van het voordeel van de twijfel. Ook wat betreft het financiële voordeel dat behaald zou worden."

Het zoeken naar een kandidaat voor de benoeming was volgens Smakman niet eenvoudig. "Niet in het minst omdat de gemeenteraad van Lisse nogal stilletjes, zeg grijs is. Behalve dan toen na de informatieronde bleek dat de VVD geheel tegen de verwachting in geen deel zou uitmaken van een nieuw college. Voor die fractie was dat een tegenvaller en fractievoorzitter Wim Slootbeek stak niet onder stoelen of banken het hier totaal niet mee eens te zijn Rond de gemeenteraadsverkiezingen was aan aandacht wat zich onder de bevolking afspeelde geen gebrek, maar het lijkt ons sterk dat we tot de verkiezingen van 2022 moeten wachten om de te verkiezen raadsleden weer massaal in het dorp tegen te komen. Bij sommige raadsleden is goed te bemerken dat ze daaraan weinig tot geen tijd aan besteden."

De politicus van het jaar 2018 heeft volgens de commissie steeds veel aandacht besteed aan alles wat zich in het dorp afspeelt .Smakman: "Bovendien heeft hij een goede dossierkennis en is hij niet te beroerd om flink in de bus te blazen als hij het ergens totaal niet mee eens is. Dat was zo bij de collegevorming en onlangs nog toen werd besloten om belangrijke onderdelen van de discussie over de nieuwbouw van de FC Lisse en de gemeente in beslotenheid te behandelen. Hij heeft bovendien de teleurstelling over een misgelopen wethouderschap knap verwerkt. U snapt het al. De door ons als politicus van het jaar gekozen raadslid is Wim Slootbeek van de VVD. En dat is dan voor de tweede keer dat deze benoeming hem ten deel valt," aldus Smakman, die vervolgens de penning aan Slootbeek overhandigde.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>