Schilderen tijdens raadsuitje | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De raadsleden bewonderden hun schilderwerkjes tijdens de workshop bij Plan 4 in de Oude School. | Foto: AihV
De raadsleden bewonderden hun schilderwerkjes tijdens de workshop bij Plan 4 in de Oude School. | Foto: AihV (Foto: Arie in 't Veld)

Schilderen tijdens raadsuitje

  Politiek

TEAMBUILDING • De gemeenteraad beleefde vorige week het jaarlijkse raadsuitje. Een dagje teambuilding zeg maar. Hiervoor was maar weinig nodig, want men genoot van alle elementen van die dag.

Door Arie in 't Veld

De gemeenteraadsleden begonnen met een bezoek aan het Lisser Art Museum (LAM) en eindigden op het veld van honk- en softbalvereniging The Flags. En daar tussendoor hadden ze een workshop schilderen in de accommodatie van Plan 4. Voor Iet Langeveld en Wout Ruigrok een hele uitdaging, want zij geven wel workshops, maar tot op heden niet aan zo'n grote groep (25) als die van de gemeenteraad. Na een introductie werden penseel en verf door de raads- en collegeleden onvervaard ter hand genomen en ging men er geruime tijd flink tegenaan. Met wisselend succes. Dat wel, maar er zaten toch ook kunststukjes tussen waarvan je kon zeggen dat het desbetreffende raadslid dit heel goed als een hobby kon uitoefenen.

Deze workshop was ook de gelegenheid om nader kennis te maken met de verbouwde Oude School van Plan 4. "Nu zitten we in het pand waarover in de raad zoveel te doen is geweest. Ik moet zeggen dat op korte termijn hier al veel goeds is verricht," aldus Rob Veldhoven (Nieuw Lisse). Andere kunstenaars onderschreven dat en lieten bovendien blijken dat 'het schilderen je een heerlijke rust bezorgt'.

Nadat men elkaars werk had bekeken, was het gedaan met de schildersrust, want op sportpark Ter Specke wachtte de raad een nieuwe uitdaging onder leiding van The Flags. Al met al een prima raadsuitje, waarop veel werd gezien, geleerd en gedaan en die dit keer ook louter en alleen over zaken in Lisse gingen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>