Risico van plankostentoename groot voor Greveling fase 2 | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Van der Hulst is begonnen met de eerste activiteiten voor de bouw van woningen naast La Cascade.
Van der Hulst is begonnen met de eerste activiteiten voor de bouw van woningen naast La Cascade. (Foto: Arie in 't Veld)

Risico van plankostentoename groot voor Greveling fase 2

  Politiek

PROJECT • Met de bouw van 41 woningen aan de Grevelingstraat zal, naast de bouw op de locatie Elka het plan Greveling worden afgerond. Op het perceel van voorheen Ruigrok en Dekker (vlak voor het appartementengebouw La Cascade) zijn door Van der Hulst Bouwbedrijf al de nodige activiteiten in gang gezet. In het projectenboek van juni dit jaar worden de grote projecten van Lisse beschreven en is dus ook dit terug te vinden.

Door Arie in 't Veld

Het totale plan is opgeknipt in twee fasen. Fase 1 bevat 25 woningen, waarvan 12 twee-onder-een-kapwoningen, 2 vrijstaande woningen, 4 seniorenwoningen en 7 eengezinswoningen. Deze woningen hebben een hoog ambitieniveau op het gebied van duurzaamheid. De woningen zijn geheel zelfvoorzienend in hun eigen energievoorziening en zijn 'smart homes' in een 'smart grid'.
Het bestemmingsplan voor fase 1 is in maart 2019 vastgesteld door de gemeenteraad. Het bestemmingsplan voor fase 2 volgt waarschijnlijk binnen twee jaar na ondertekening van de anterieure overeenkomst, in het geval Van der Hulst dit plandeel verwerft. Deze fase omvat 16 woningen, waarvan 4 seniorenwoningen, 5 sociale koopappartementen en 7 eengezinswoningen.
Op moment van opstellen van dit projectenboek was Van der Hulst in gesprek met de eigenaar van deze gronden om deze te verwerven. Afhankelijk van de uitkomst van de gesprekken zal er voor deze fase een planning worden opgesteld.

Zienswijzen
Het risico op plankostentoename bij fase 1 kan ontstaan in het geval er zienswijzen en/of beroep worden aangetekend tegen het bestemmingsplan, waardoor meer inzet nodig is. Daarnaast leidt vertraging bij de planuitwerking en realisatie ook tot meer plankosten. De kans hierop wordt op 30 procent geschat. De kans op een plankostentoename van fase 2 wordt op 70 procent geschat, doordat de ontwikkelaar voor de ontwikkeling hiervan eerst de grond van een particulier moet verwerven.
Aangezien de ontwikkelaar al geruime tijd zonder resultaat in gesprek is met een particulier hierover, schat de gemeente de kans op 70 procent dat dit niet binnen de termijn van twee jaar slaagt. Een risico dat fase 2 niet doorgaat, kan er zijn als de ontwikkelaar de benodigde gronden van de particulier niet verwerft. In dat geval vervalt de afgesproken plankostenvergoeding voor fase 2.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>