Logo lissernieuws.nl
Staan er nog kramen op de bollenboulevard aan de Westelijke Randweg wanneer Keukenhof komend jaar weer opent?
Staan er nog kramen op de bollenboulevard aan de Westelijke Randweg wanneer Keukenhof komend jaar weer opent? (Foto: pr.)
Keukenhof

Overleg kraamhouders en Keukenhof afgezegd

  Politiek

De provincie Zuid-Holland kan en wil geen partij zijn bij het verhuren van standruimte voor de kramen op de Bloembollenboulevard. Dat blijkt uit een brief van Kees van der Zwet aan de gemeenteraad. De wethouder merkte tevens op dat het overleg tussen de bollenkraamhouders en Keukenhof niet heeft plaatsgevonden.

Door Arie in 't Veld

"In de commissie R&I van 21 november is uitgebreid stilgestaan bij de raadsbrief over de mogelijke koop en verkoop van de Bloembollenboulevard van de provincie via de gemeente aan Keukenhof. Hierbij kwam ook aan de orde de mogelijke toekomstige positie van de provincie als niet tot verkoop aan de gemeente wordt overgegaan. De provincie ziet een mogelijke juridische procedure rond het weigeren van een ontheffing met vertrouwen tegemoet. Indien de weigering van de vereiste ontheffing door de rechter wordt vernietigd, zal de provincie bij het verlenen van ontheffingen de procedure volgen vanuit het leerstuk van de schaarse vergunningen, waarbij er geen garantie is dat de huidige kraamhouders per definitie in aanmerking komen voor deze ontheffing. Indien het tot een juridische procedure komt, zal deze naar verwachting zodanig lang duren dat er in 2020 geen kramen zullen komen te staan aan de bloembollenboulevard. Met wellicht als consequentie dat zij er daarna ook niet meer zullen komen te staan", aldus Van der Zwet. De wethouder zegt ook dat de adviseur van de kraamhouders zijn opdracht heeft teruggeven en het geplande overleg van deze adviseur samen met de kraamhouders met de directie van Keukenhof zonder opgave van redenen door de adviseur is afgezegd. Geen van de kraamhouders heeft gebruikgemaakt van de optie om op individuele basis of in gezamenlijkheid toch het gesprek met Keukenhof aan te gaan over een mogelijke samenwerking in de toekomst. Inmiddels heeft de directie van Keukenhof wel bevestigd dat de gedane toezegging voor 2020 aan de bestaande kraamhouders nog steeds staat.
"Op grond van bovenstaande zijn we als college van mening dat de ingeslagen weg de juiste is en we over moeten gaan tot aan- en verkoop van dit deel van de Westelijk Randweg," aldus de wethouder.

Meer berichten