HLTsamen scoort goed in landelijk onderzoek | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

HLTsamen scoort goed in landelijk onderzoek

  Politiek

De werkorganisatie HLTsamen heeft in 2019 in een landelijk onderzoek naar gemeentelijke dienstverlening de tweede plaats behaald. Het doel van de ambtelijke fusie is onder andere het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening en het verminderen van de kwetsbaarheid. HLTsamen is er trots op dat de ambtelijke fusie haar vruchten afwerpt. 

In 2019 is er een zogenaamd Burger Contact Assessment (BCA) uitgevoerd. Een mysteryguest heeft via verschillende kanalen informatie opgevraagd over een mogelijke verhuizing naar een gemeente. De vraag is uitgezet via website, contactformulier, e-mail, WhatsApp, Twitter, Facebook en telefoon. Hierdoor ontstond een beeld van de kwaliteit van de digitale dienstverlening in de volle breedte. Er is niet alleen gekeken naar de prestatie per kanaal maar ook of de gemeente in staat is om een consistent antwoord te geven over de verschillende kanalen.

Top 10
Na beoordeling en waardering van de onderzoeksresultaten vormde zich de volgende top 10 van beste gemeentelijke dienstverleners:
1.         Gemeente Fryske Marren – 7,9
2.         Werkorganisatie HLTsamen - 7,8
3.         Gemeente Tilburg - 7,7
4.         Gemeente Sittard-Geleen 7,51
5.         Gemeente Leeuwarden - 7,48
6.         Gemeente Breda – 7,4
7.         Gemeente Woerden – 7,3
8.         Gemeente Lansingerland - 7,2
9.         Gemeente Sudwest Fryslan – 7,00
10.       Gemeente Terneuzen - 6,8

Trots op HLTsamen
Onze medewerkers hebben hard gewerkt om dit te kunnen bereiken. Daar zijn wij heel trots op, aldus de portefeuillehouders met dienstverlening in hun takenpakket: Carla Breuer (gemeente Teylingen), Jolanda Langeveld (gemeente Lisse) en Jan van Rijn (gemeente Hillegom).

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>