Logo lissernieuws.nl
Het Vierkant zat vorig jaar september vol tijdens de feestweek en het shantykorenfestival. Voor het plaatsen van terrassen op gemeentegrond betalen horecaondernemers precariobelasting.
Het Vierkant zat vorig jaar september vol tijdens de feestweek en het shantykorenfestival. Voor het plaatsen van terrassen op gemeentegrond betalen horecaondernemers precariobelasting. (Foto: archief/A.in 't Veld)

Lisser VVD-fractie: geen precariobelasting over 2020 voor horeca

  Politiek

Nu de horeca al een aantal maanden dicht is en ook de vooruitzichten niet uitgaan van een topomzet, vraagt de Lisser VVD-fractie om een tegemoetkoming van het college van B & W.

Naar verwachting mogen 1 juni de terrassen weer open, en kunnen gasten ook in restaurants en cafés weer wat eten en drinken. Omdat het aantal gasten sterk is gelimiteerd en ook nog eens aan de anderhalvemetermaatregel moet voldoen, zullen ondernemers lang niet de normale omzet behalen. De VVD-fractie vraagt het college daarom om de precariobelasting over 2020 kwijt te schelden. Mocht het college hier niet voor openstaan, dan wil de VVD graag weten op welke wijze de horeca dan financieel tegemoetgekomen wordt. 

Via de precariobelasting betaalt de horeca onder meer voor de terrassen die op gemeentegrond worden geplaatst. 

Meer berichten