Logo lissernieuws.nl
<p>Wethouder Jeanet van der Laan (rechts) tekende de intentieovereenkomst virtueel met Kitty van der Velde, directeur van de Adriaan van Erk Groep en haar collega Bartjan van Haaren.</p>

Wethouder Jeanet van der Laan (rechts) tekende de intentieovereenkomst virtueel met Kitty van der Velde, directeur van de Adriaan van Erk Groep en haar collega Bartjan van Haaren.

(Foto: pr)
Nieuwbouw

Woningbouw en kleine bedrijven op terrein van Swets & Zeitlinger in Lisse

  Politiek

Op het terrein waar nu nog de voormalige bedrijfsgebouwen van Swets & Zeitlinger staan, worden als het aan Adriaan van Erk Ontwikkeling B.V. en de gemeente Lisse ligt, studio’s, woningen en kleine werklocaties gebouwd. Voor dit zogenaamde woonwerklandschap tekenden wethouder Jeanet van der Laan (ruimtelijke ordening) en Kitty van der Velde, directeur van de Adriaan van Erk Groep vandaag een intentieovereenkomst.

De ondertekening markeert de start voor een procedure om deze plannen te verwezenlijken. De gemeente Lisse is positief over de voorgenomen plannen aan de Heereweg en Vennestraat en heeft de intentie om het project samen met Adriaan van Erk Ontwikkeling B.V. voortvarend te realiseren. Uit een onderzoek moet blijken of het project haalbaar en realiseerbaar is. De ontwikkelaar zal daarvoor een schetsplan opstellen, dat ter instemming wordt voorgelegd aan de gemeenteraad en de provincie.

Entree van Lisse
Wethouder Van der Laan benadrukt dit keerpunt. “Dit is de entree van Lisse en na jaren leegstand is er nu zicht op een mooi en onderbouwd plan om de locatie in te zetten voor duurzame woningen en als locatie voor start ups en kleine bedrijven.”
Directeur Kitty van der Velde is blij met de intentieovereenkomst. “De positieve houding van de gemeente stimuleert ons om van deze locatie echt iets moois te maken. Wij gaan zeer gemotiveerd aan de slag.”    

Eerste paal najaar 2022
Nadat de gemeenteraad akkoord is, zal de verdere procedure in gang worden gezet, zoals de wijziging van het bestemmingsplan. Daarnaast zal ook de provincie Zuid-Holland goedkeuring moeten verlenen. Tijdens de procedure worden belanghebbenden en omwonenden nauw betrokken. De gemeente start een participatietraject en er worden tegen die tijd regelmatig nieuwsbrieven verstuurd. Als alles goed gaat, zal het zeker tot het najaar van 2022 duren voor dat de eerste paal de grond in gaat.

Meer berichten