Logo lissernieuws.nl
Guylaine (links) en haar moeder Jeanette Loos.
Guylaine (links) en haar moeder Jeanette Loos. (Foto: pr)

De politieke ambities van moeder en dochter Loos

  Politiek

Jeanette en haar dochter Guylaine Loos staan op de kandidatenlijst van het CDA. Niet in dezelfde gemeente, maar wel allebei op plaats drie. Jeanette Loos is al bijna vier jaar CDA-raadslid in Lisse. Guylaine, voorzitter van de CDA jongerenafdeling in de Duin- en Bollenstreek en woonachtig in Warmond, is een nieuwkomer in Teylingen.

In huize Loos wordt altijd over maatschappelijke vraagstukken gesproken. “Politiek is Guylaine met de paplepel ingegoten. Iets doen voor een ander vinden wij belangrijk.” Guylaines vader Willem was 16 jaar raadslid en haar opa Wim zeven jaar. De appel valt dus niet ver van de boom.
Of moeder en dochter allebei in de raad van hun gemeente worden gekozen is nog even afwachten. Aan hun enthousiasme en inzet ligt het niet. Jeanette: “Ik vind het belangrijk om samen mét de inwoners, bedrijven, organisaties, verenigingen, andere partijen het gesprek over maatschappelijke onderwerpen aan te gaan. Het is dé manier om je raadswerk goed te kunnen doen. Verschillende meningen en standpunten maken tot iets gezamenlijks. Dat is in het belang van een dorp. Natuurlijk met een CDA-sausje overgoten.”
Guylaine geeft aan dat er in Teylingen de komende tijd belangrijke besluiten genomen moeten worden over thema’s als wonen, duurzaamheid en jeugdzorg. “Dit zijn allemaal thema’s waar de jongere generaties de gevolgen van merken.” Zij vindt het daarom belangrijk dat de stem van de jongeren wordt vertegenwoordigd in de gemeenteraad. “Een stem op mij is een stem voor de toekomst. Het CDA-Teylingen heeft veel standpunten waar de jongeren zich in kunnen herkennen. Het is goed om te zien dat er in de streek veel jongeren actief betrokken zijn bij het CDA.”
Haar moeder beaamt dat. Ook in Lisse zijn CDA-jongeren actief en vertegenwoordigd op de kandidatenlijst. “Prachtig om te zien hoe de jongeren meedenken en meedoen. Dat geeft vleugels.”

Meer berichten