Bart Aangeenbrug (rechts) voert campagne in Lisse.
Bart Aangeenbrug (rechts) voert campagne in Lisse. Foto: pr

Lisser Bart Aangeenbrug gaat voor waterschap Rijnland

Politiek

De 29-jarige Bart Aangeenbrug uit Lisse staat op nummer 6 van de lijst van het CDA voor het waterschap van Rijnland. Dat is de hoogste CDA-plaats voor de vertegenwoordiging van de Bollenstreek. Hij hoopt met voorkeurstemmen te worden verkozen zodat hij de belangen van onze streek kan gaan behartigen.

Wat is zijn motivatie om juist als jongere het Waterschap in te willen? Bart: “Water verbindt alles! Al bijna 1000 jaar bestaat ons waterschap en het bestrijkt een gebied van Wassenaar tot Amsterdam en van IJmuiden tot aan Gouda. Ontzettend belangrijk voor ons aller veiligheid. Speerpunten waar ik mij als jongerenkandidaat hard voor wil gaan maken:
* veilig en schoon water voor iedereen. Dat vergt een grote inzet want is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt
* blijf af van de kust en zorg dat de duinen een natuurlijke bescherming blijven voor de gevaren van de zee
* in plaats van water zo snel mogelijk weg te laten voeren dit opslaan voor tijden van schaarste en droogte
* het creëren van meer stageplekken
* en duurzaamheid.
Het ziet er naar uit dat er de komende decennia veel op ons af gaat komen en vooral ook voor ons als jongeren is het van belang om een toekomstbestendig waterland te kunnen blijven. Dit is buitengewoon belangrijk, want wij staan de komende periode voor grote uitdagingen. Te denken valt aan de stijgende zeespiegel, onvoorspelbaar weer, overstromingsgevaren, hevige regenbuien, maar ook juist watertekorten, verzilting, zaken die onze gezondheid kunnen raken.”
De afgelopen weken is er intensief campagne gevoerd in onder meer Lisse en Hillegom. Aan het winkelend publiek werden folders en hyacinthen uitgedeeld.

Uit de krant