Spannende hockeyduels voor Hisalis Heren 1 en Dames 1 | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Sport

Spannende hockeyduels voor Hisalis Heren 1 en Dames 1

  Sport

Lisse • De Heren 1 en Dames 1 van Hisalis speelden zondag de laatste competitiewedstrijden voor de winterstop. Ze verliepen succesvol.

Hisalis Heren 1 ontwaakte snel uit de droom van een aangename herfsthockeywedstrijd omdat tegenstander Abcoude in no time met 0-1 voorkwam door een geslaagde strafcorner. Gelukkig voor de thuisploeg werd het al snel 1-1 door een strafcorner sleeppush van Sven Cozijn. Hij scoorde ook de 2-1. In de tweede helft werd Hisalis duidelijk de betere partij. Marcel Bakx plaatste zijn pass vanaf de linker achterlijn loepzuiver op de razendsnel inkomende Bruno Juray die keihard op binnenkant rechterplank zijn doelpunt scoorde: 3-1. Kort daarna kwam Abcoude weer dichterbij door de 3-2 uit hun strafcorner. De spanning droop van het veld. De Heren 1-keeper van vorig seizoen, Flip van 't Pad Bosch, stond tussen de palen wegens blessureleed van Jaimy Hoek, en speelde een geweldige wedstrijd.

In de slotfase van de wedstrijd pikte wederom Bruno Juray de bal op van de middellijn en kwam tot in de cirkel van Abcoude. Een scherpe pass naar Marcel Bakx volgde en die maakte de 4-2.

Dames 1

Dames 1 van Hisalis trof zondag de koploper Strawberries uit Driehuis. Trainer/coach Robert Noall had een speciale voorbereiding voor deze wedstrijd getroffen: hij had zijn team getraind om te strijden in een meer offensieve opstelling dan het team gewend was: minder verdedigers en vol gaan voor de aanval. Binnen de eerste minuut scoorde Strawberries al via een strafcorner de 0-1. Kort daarna leek Tess van Bochove de bal over de keeper van Strawberries heen te spelen, die blokkeerde het schot maar de bal kwam in de forehand van Nerissa Heemskerk en zij kon de 1-1 scoren. De 1-2 kwam voort uit een strafcorner van Strawberries. De snelle Hisalis-spits Michelle Wijnhout kwam meerdere keren in scoringspositie, maar werd door de harde verdediging van Strawberries daarbij op de stick geslagen om haar onreglementair af te stoppen. Dit werd twee keer bestraft met geel. De geblesseerde Zoë Duivenvoorden kwam nog vanaf de bank met de gouden tip voor de strafcorner: Strawberries zou de korte hoek vrijlaten. Jolien van Schieveen nam de laatste strafcorner voor Hisalis. Zij speelde direct hard in de korte hoek over de rechtervoet van de keeper en maakte de gelijkmaker: 2-2.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>