Seizoenstart voor de toerroeiers van Iris met 'Snerttocht' | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De roeiers heen-en-weerden over de Ringvaart omdat de harde wind een oversteek van de Kaag onmogelijk maakte.
De roeiers heen-en-weerden over de Ringvaart omdat de harde wind een oversteek van de Kaag onmogelijk maakte. (Foto: pr)

Seizoenstart voor de toerroeiers van Iris met 'Snerttocht'

  Sport

ROEIEN • Vorig jaar rond deze tijd kon er onbetrouwbaar geschaatst worden op de Greveling. Dit jaar kon roeivereniging Iris 28 januari het toerroeiseizoen starten met een tocht naar de Hanepoel onder vroege voorjaarstemperatuurcondities.

Door Caroline van den Bosch

De lucht was schoon, de krokussen bloeiden al en de schapen stonden op lammeren. De iets te harde wind maakte het echter onmogelijk om via de Kaag naar de Hanepoel te roeien, dus werd het via de Boerenbuurt een heen en weer over de Ringvaart. Voor sommige leden was het de eerste keer dat ze meer dan 10 km achtereen hebben geroeid. Voldaan en vermoeid van de inspanning werden ze bij thuiskomst onthaald op een snertmaaltijd. De volgende tocht staat gepland op 14 april en heeft als bestemming de dan bloeiende bollenvelden: de Bollentocht. Meer is te vinden op www.rv-iris.nl.

Terwijl de toerroeiers de harde wind trotseerden, werd in Amsterdam op dezelfde dag de 21e editie van de World Ergohead georganiseerd. Dit is een indoorroeiwedstrijd waarbij deelnemers in 20 minuten zo veel mogelijk roeimeters moeten afleggen. Voor roeivereniging Iris uit Lisse nam Kor van Hateren deel in het veteranen 50+-klassement. Met twintig deelnemers, waarvan twee buitenlanders, was er dit jaar een groot startveld in deze leeftijdscategorie. De winst ging naar de Duitse deelnemer Heiko Dankel (5809 meter) maar om de tweede plek moest van Hateren stevige strijd leveren met een Haarlemmer en een Amsterdammer. In de eindsprint stelde de Iris-roeier de zilveren plek veilig met 5796 meter. Zie ook www.ergohead.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>