Bas Meeuwenoord maakt gebruik van de nieuwe toestellen.
Bas Meeuwenoord maakt gebruik van de nieuwe toestellen. Foto: pr

Nieuwe sporttoestellen in gebruik genomen bij De Spartaan

Sport

ATLETIEK • De multifunctionele bewegingsruimte van Atletiekvereniging De Spartaan is vanaf woensdag 7 maart volledig ingericht met nieuwe sporttoestellen en -materialen. Dit is aangeschaft door Stichting voorheen Coöperatie Onderling Belang, met voorzitter Kees van der Zwet.

Woensdagmiddag 7 maart werd het voor het eerst in gebruik genomen door enkele topatleten van De Spartaan: Andrea Bouma, Bas Meeuwenoord, Neal Ott en Jurgen van der Zwet. De sporters demonstreerden de toestellen en Spartaan-trainer Anthony Ott vertelde over de functie van de toestellen en welk onderdeel je traint.

De Spartaan is erg blij en dankbaar met deze nieuwe materialen. De stichting heeft deze sporttoestellen en -materialen voor De Spartaan aangeschaft om de (jeugd)atleten te ondersteunen in de sport en De Spartaan als breedtesportvereniging verder te laten ontwikkelen.

Ook gaf Kees van der Zwet aan dat het past bij het nieuwe clubgebouw en dat hij hoopt dat iedereen er van zal genieten. Voorzitter van De Spartaan, Jennifer Lem, gaat ervan uit dat men zeker zal genieten. De toestellen dragen bij aan betere prestaties en hersteltraining. En de gehele ruimte is natuurlijk ook erg handig als het regent. De inrichting is optimaal en kan door de leden worden gebruikt.

De verwachting is dat de wedstrijdatleten er het meest gebruik van zullen maken. Voor de recreanten is het ook zeker geschikt bijvoorbeeld voor hersteltraining en oefeningen met de gewichten. "De mogelijkheden en potentie van de bewegingsruimte staan gelijk aan die van de totale vereniging. Het is weer een mooie stap. Het zal een positieve uitwerking hebben op de gehele vereniging", aldus Lem. Op de foto traint Bas Meeuwenoord.

Uit de krant