Blije gezichten, want een recordopbrengst voor de FC Lisse-veiling.
Blije gezichten, want een recordopbrengst voor de FC Lisse-veiling. Foto: Hubert Habers

Recordopbrengst voor FC Lisse-veiling: 75.000 euro

Sport

RECORD • Stilstand is achteruitgang. Ook bij FC Lisse. De club uit de tweede divisie heeft als slogan 'het kan altijd beter.' Sterker: het moet beter. Afgelopen vrijdag haalde de FC Lisse-veiling in de kantine een omzet van 75.000 euro. Daarmee werd het record van een jaar eerder met 10.000 euro gebroken.

Door Jankees Faas

De aftrap van de FC Lisse-veiling was in De Heerekamer. Gastspreker Viggo Waas kreeg een waardige vervanger in de persoon van 'Sluipschutter' Jochen Otten. De Heerekamer puilde uit met zo'n 130 bezoekers. Onder hen sponsors, maar ook vertegenwoordigers van Support Casper. FC Lisse is maatschappelijk partner van deze stichting, die zich inzet voor de bestrijding van alvleesklierkanker. Een deel van de opbrengst van de veiling is dan ook bestemd voor dit goede doel. FC Lisse-voorzitter Leon Annokkee mocht de eerste vijf items veilen. Een ingelijst shirt van Feyenoord en Ajax gingen beiden weg voor 500 euro. Na het VIP-programma ging het gezelschap op weg naar de FC Lisse-kantine. Daar zat veilingmeester Ad van Zelst reeds klaar om de overige 300 kavels te veilen.

Race tegen klok
Van Zelst had zich voorgenomen in de race tegen de klok rond twaalf uur klaar te zijn. De kantine van FC Lisse was prachtig versierd. Hubert Habers stuurde zijn veilingteam aan om de kavels aan de man dan wel vrouw te brengen. Het eerste item dat voor een leuk bedrag wegging was een dagje varen met een luxe sloep (400 euro). Tussen de bedrijven door werd de opbrengst bekendgemaakt van de FC Lisse-jeugdloterij: 10.000 euro. Dit geld gaat voor een belangrijk deel naar het kledingplan van de jeugd.

Voetbalreizen
Zoals verwacht waren de vakanties naar huisjes in het buitenland in trek. Zoals een appartement in het Hoefijzergards Guesthouse in Zweden (1.000 euro) en zeven overnachtingen in een moderne villa op Curacao (700 euro). Tussen de items zaten diverse verrassingskavels, die vaak in het teken stonden van culinaire hoogtepunten. De voetbalreizen naar Real Madrid en Barcelona werden aan het einde van de avond geveild. Voor een bezoek aan de Koninklijke in Madrid werd 1.000 euro neergeteld, de driedaagse voetbalreis naar Barcelona deed het nog beter: 1600 euro. De opbrengst van de FC Lisse-veiling wordt breed uitgedragen binnen de vereniging. De bedoeling is dat volgend jaar de lat nog hoger komt te liggen. Stilstand is immers achteruitgang.

Uit de krant