| Foto: Hubert Habers
| Foto: Hubert Habers Foto: hubert habers

Opnieuw verlies voor FC Lisse

Sport

De 4-2 nederlaag van FC Lisse tegen FC Lienden voelt aan als een mokerslag. Vooral door de manier waarop de achterstand ontstond in de eerste helft zaterdag, 12 mei.

Door Jankees Faas

FC Lisse voelde zich gepiepeld door de makkelijk aan Ayoub Aït Afkir gegeven rode kaart en de duidelijk waarneembare buitenspelgoal van Lienden, die vlak voor de rust de 2-1 betekende voor de gasten uit de Betuwe. FC Lisse vocht voor wat het waard was, maar zag uiteindelijk de klok terug gedraaid worden naar een voor twaalf. Het is nog niet te laat voor de mannen van Robbert de Ruiter zich rechtstreeks te handhaven in de tweede divisie. De tijd om dit te bereiken begint echter te dringen.

300ste competitiewestrijd voor Rik Vermeulen

FC Lisse zag zo waar na het nodige blessureleed op appel verschijnen in de basis Thierry Monteny, Bert Koomen en Kevin van der Zwet. Vermeulen werd voorafgaand aan de wedstrijd door de Supportersclub gehuldigd voor zijn 300ste competitiewedstrijd. Het sfeerteam had haar best gedaan de stemming er in te brengen bij de ongeveer 1500 supporters. FC Lisse werd in de eerste minuut gevaarlijk uit een vrije trap van Martin van Eeuwijk. Lienden-doelman Jan Schimmel tikte de bal over de lat. Jop van Steen schoot over namens Lienden.

Bal op de stip na hands

In minuut 19 mocht Lienden een cornerbal nemen. Deze viel in het vijfmetergebied van FC Lisse. Uiteindelijk redde Ayoub op de doellijn. Hij hield zijn handen langs het lichaam en leek niet bewust de bal uit het doel te slaan. Toch ging de bal op de stip. Danny van den Meiracker pakte dit cadeau uit. FC Lisse-doelman Björn Haggerty onderscheidde zich met diverse reddingen. In de 33ste minuut wederom vrije trap voor de FC. Martin krulde de bal over de muur. Schimmel wist aanvankelijk te redden met de hulp van de lat.

Woede en frustratie

De goed gevolgde Justin Valk deed de 1-1 noteren. Vlak voor het ingaan van de pauze zag iedereen, behalve de grensrechter, dat Abderrahim Loukili vertrok vanuit buitenspelsituatie. Hij kon zo zorgen voor de 1-2. Dit tot de begrijpelijke woede en frustraties bij de mensen van FC Lisse. Vijf minuten in de tweede helft werd het 1-3 door Frank Wiafe. FC Lisse reageerde meteen via een schot van Bas Buimer en een doeltreffende rebound door Mo Adouch. FC Lisse bleef hoop houden op een goede afloop. Die hoop vervloog in de 76ste minuut bij de 2-4 door Mohammed Bendadi. FC Lisse had nu niet meer de kracht terug te keren in de wedstrijd.

Er is nog niets verloren voor de FC. Komende zaterdag 19 mei speelt FC Lisse de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg. Dit treffen begint om 18.00 uur. De Supportersclub laat een supportersbus rijden, die om 14.30 uur vertrekt vanaf Ter Specke.