Roel de Goede neemt na 17 seizoenen afscheid van FC Lisse.
Roel de Goede neemt na 17 seizoenen afscheid van FC Lisse. Foto: Hubert Habers

FC Lisse sluit roerig seizoen goed af

Sport

CLUB • De traditionele afsluiting bij FC Lisse is de verenigingsdag. Zaterdag 16 juni was het een en al gezelligheid bij de club van geel en blauw. FC Lisse hoopt nu na een 'roerig' seizoen met onder meer een penaltysoap en de degradatie van het eerste team in een rustig vaarwater te zijn terechtgekomen.

Door Jankees Faas

De FC Lisse Verenigingsdag kent sinds twee jaar een andere opzet. De FC Lisse-voormannen Arnoud Kool en Anco Dubbeldam met steun vanuit het FC Lisse-bestuur hebben de handen ineengeslagen met de FC Lisse-broers René en Frank van Wieringen. Op die manier ontstaat een unieke combinatie, die garant staat voor spel en ontspanning. De kinderen en later op de dag ook de senioren vermaakten zich met allerlei ludieke spelletjes. Bij de spelonderdelen werden diverse spelers van het eerste betrokken, zoals Robert van Boxel, Rik Vermeulen en Kevin van der Zwet. Het cabrio-schieten voor de senioren vormde de verrassing van de dag.

Afscheidswedstrijd
De FC Lisse Verenigingsdag stond ook in het teken van de afscheidswedstrijd van Roel de Goede (foto). De clubicoon nam afscheid na zeventien seizoenen topamateurvoetbal. Zijn voormalige trainer Nico Oosterlee wist hem perfect te omschrijven. "Roel is altijd iemand geweest van niet zeiken. Roel heeft het geduld gehad in zichzelf te investeren. Dat soort voetballers zie je nog maar zelden. Roel is een sieraad voor het voetbal." De gevierde Roel, doorgaans bescheiden, was onder de indruk van de aandacht rond zijn persoon. "De laatste keer in het FC Lisse-shirt raakte mij meer dan ik had verwacht. Wel heel bijzonder dat mijn zoontje Fin van twee jaar de aftrap mocht doen. Ik wil iedereen bij FC Lisse bedanken voor zeventien fijne jaren." Wie Roel de Goede zegt, zegt ook Joost van der Lans. De Goede en Van der Lans raakten op hetzelfde moment in 2001 besmet met het FC Lisse-virus. Joost schonk zijn bekende geel-blauwe klompen aan zijn vriend Roel. In de rust van de afscheidswedstrijd van Roel was er de kampioenenpararade. Liefst tien kampioenen waren er te bewonderen. Zoals de JO-19-1. Het hoogste juniorenteam van FC Lisse promoveerde voor het tweede seizoen op rij. Cees van der Beek kreeg uit handen van FC Lisse-voorzitter Leon Annokkee een onderscheiding als lid van waardering. Van der Beek is al sinds 1949 lid van Lisser Boys en later van FC Lisse. Hij is trouw supporter van het eerste team. In het verleden volgde hij iedere week zijn kleinzoon Mark van Marrewijk. Zo ontstond de bijnaam van Mark: Opa. Kool werd gekozen tot FC Lisse-vrijwilliger van het jaar. Naast het mede organiseren van de FC Lisse Verenigingsdag is Arnoud een dynamische kracht binnen het FC Lisse-zaalvoetbal. De talentenprijzen gingen naar Jimmy Ouwehand en Denise Vink (FC Lisse PR-team) en Pim Schalk (coördinator lagere senioren).

Uit de krant