Keisuke Saitoh uit Japan, de winnaar van de jongens enkel van 2017.
Keisuke Saitoh uit Japan, de winnaar van de jongens enkel van 2017. Foto: pr

Toptennis tijdens internationaal tennistoernooi bij HTC

Sport

Hillegom n Het Flower Bulb ITF Juniors wordt dit jaar voor de 17de keer georganiseerd door de Hillegomse Tennis Club (HTC).

Door Caroline Spaans

De junioren (13 – 18 jaar) spelen van 15 tot en met 22 juli. Het hoofdtoernooischema bestaat uit 48 spelers bij de jongens en 32 spelers bij de meisjes. Er is ook een kwalificatietoernooi, dat net zo groot is als het hoofdtoernooi. Dit betekent dat veel spelers al in het begin van de week te bewonderen zijn.

Het Flower Bulb ITF Seniors, dat voor de derde keer wordt gehouden in Hillegom, staat gepland van 3 tot en met 9 september. Het open toernooi heet sinds dit jaar het Flower Bulb LJ Sport open, met het idee om een sterker Flower Bulb merk te uiten. Toernooidirecteuren Pieter Witteman en Marco van Trigt zijn druk bezig met het uitdragen van het Flower Bulb concept waarmee ze Hillegom en de Bollenstreek, regionaal, nationaal en internationaal verder op de kaart willen zetten. De Internationale Tennis Federatie (ITF) is een wereldwijde overkoepelende organisatie voor tennis, waarin 203 nationale tennisbonden zijn verenigd. Witteman en Van Trigt leggen uit: "Spelers schrijven zichzelf in op verschillende toernooien, die in Nederland in drie opeenvolgende weken worden gespeeld: een gunstig circuit om de drie toernooien te spelen en ervaring op te doen op gravel. Ze spelen eerst bij TC Bakkum (Castricum) dan bij LTC Leeuwenbergh (Den Haag) en daarna hier." Naast dat ze beiden fanatiek tennissen zijn de mannen ook zeer enthousiast met de voorbereidingen bezig van het komende toernooi. En ze zijn trots op 'hun' tennispark: "De terugkoppeling na afloop van zo'n toernooi is tot nu toe altijd positief geweest: spelers komen hier graag. We bieden ze hier een eigen 'players-lounge', ze kunnen fitnessen bij de buren en er zijn altijd banen vrij waarop ze zich voor kunnen bereiden op de wedstrijd." De drukste tennisdagen voor het komende toernooi zijn maandag, dinsdag en woensdag. Er wordt gespeeld vanaf 10.00 uur tot zeker 18.00 uur. De meisjes dubbelfinale is zaterdag niet vóór 14.00 uur en de andere finalepartijen (jongenssingel en dubbel en meisjessingle) zijn zondag vanaf 10.30 uur. Iedereen is alle dagen welkom om te komen kijken!

Kijk voor het volledige toernooischema op: www.flowerbulbtournament.nl (juniors) en www.htc-hillegom.nl.

Uit de krant