Burgemeester Arie van Erk (Hillegom) en gemeentesecretaris Jan Schellevis (Lisse) wonnen vorig jaar het kampioenschap.
Burgemeester Arie van Erk (Hillegom) en gemeentesecretaris Jan Schellevis (Lisse) wonnen vorig jaar het kampioenschap. Foto: Ruth Eppink

Lisse en Hillegom organiseren Wielerdag Nederlandse Gemeenten

Sport

REGIO ♦  De gemeenten Hillegom en Lisse organiseren dit jaar de jaarlijkse Wielerdag Nederlandse Gemeenten. Op vrijdag 31 augustus verzamelen de Nederlandse colleges en gemeentesecretarissen zich in Hillegom en Lisse voor het jaarlijkse fietsevenement. De organisatie van is in handen van de RTV Bollenstreek.

Burgemeester Arie van Erk (Hillegom) en gemeentesecretaris Jan Schellevis (Lisse) wonnen vorig jaar het kampioenschap en organiseren daarom de editie 2018. De Wielerdag, voorheen Burgemeestersfietsdag, kent een mooie traditie als gezellig en sportief fietsevenement. Met de deelname van ook wethouders en secretarissen is de Wielerdag Nederlandse Gemeenten geworden tot de graadmeter voor fietsminnende bestuurders.

Kopje van Bloemendaal

Er gaan twee routes in een rustig tempo dwars door de Bollenstreek en de duinen met een stop in het hart van Hillegom. De inrijdroute van 60 kilometer kent als letterlijk hoogtepunt het bekende 'Kopje van Bloemendaal', de 43 meter hoge duintop, die elke wielrenner bedwongen moet hebben.

NK Wielrennen

De recreatieve route is ongeveer 30 kilometer lang. Aan het einde van de middag is het NK Wielrennen voor burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen en barst de strijd los op de wielerbaan van de RTV De Bollenstreek aan de Spekkelaan 3 in Lisse.

Uit de krant