Afbeelding

Dames 1 Hisalis komt net tekort tegen top 3-team Kieviten: nipt 1-2 verlies

Sport

HOCKEY • Voor Dames 1 Hisalis stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen de Kieviten op het programma. Na een weekend rust en een week hard trainen waren de Hisalis-dames er klaar voor om de drie punten te pakken.

Door Benice Wielinga

Hisalis begon erg sterk aan de wedstrijd, speelde haar eigen spel en had mooie aanvallen. Dit harde werken werd beloond met een doelpunt van Dominique Hoogendoorn vanuit een hele mooie aanval van Tess van Bochove. De Kieviten wisten nog een strafbal te creëren, maar Hisalis-keepster Laura Vos wist deze knap met de stick uit het doel te houden. Zo ging Hisalis met 1-0 de rust in.

In de eerste fase van de tweede helft leken de dames van Hisalis de focus even kwijt te zijn. Het werd een fysieke wedstrijd, hierdoor werden ook een aantal kaarten uitgedeeld aan beide teams. In een rumoerige periode wisten de Kieviten de gelijkmaker te scoren: 1-1. Hisalis maakte wat meer foutjes en kwam niet meer in het juiste ritme. Uit een strafcorner wisten de Kieviten nog de 1-2 te scoren. Hisalis kreeg in de slotfase wederom een strafbal tegen. En weer wist Laura Vos deze gevaarlijke grote kans voor de Kieviten te keren door de bal te stoppen. Door haar goede acties bleef het verlies beperkt tot een eindscore van 1-2; geen punten voor Hisalis dus.