Hisalis Heren 1 wint thuis overtuigend van Rijnvliet | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Deniz de Jong van Hisalis H1.
Deniz de Jong van Hisalis H1. (Foto: Auke Hoekstra)

Hisalis Heren 1 wint thuis overtuigend van Rijnvliet

  Sport

HOCKEY • Voor Heren 1 van hockeyvereniging Hisalis stond zondag 24 november de wedstrijd tegen Rijnvliet uit Utrecht op het programma. Ondanks de tweede plaats van de tegenstander in de competitie betrad Hisalis met vertrouwen het veld, aangezien vorig seizoen niet van dit team verloren werd.

Door Caroline van den Bosch

De eerste tien minuten was het aftasten voor beide teams met enkele speldenprikjes van de aanvallers. In de 12e minuut nam Rijnvliet de bal uit; deze kwam niet goed van de stick van de verdediger en Andreas Lehmann wist hem attent te onderscheppen. Hij passte direct op Hidde Kuiper die richting cirkel sprintte. Hij bereikte vervolgens Deniz de Jong die al naast de keeper van Rijnvliet positie had gekozen en hij kon de bal op de plank tikken: 1-0.

Er ontstond kort daarop een gevaarlijk moment voor Hisalis toen Rijnvliet na een mislukte scoop van Hisalis die bal oppikte en in overtal op het doel van keeper Pim Vreeken afstormde. Maar laatste man Kane Zuiderduin voorkwam een vrijwel zeker doelpunt door zijn goede stop van het schot van de Rijnvliet-spits.

Hisalis stond 2 minuten met 10 man door een wel erg snel gegeven kaart voor hakken. Boudewijn Broersen kreeg van Zuiderduin een snelle bal en kwam in de counter bij de linkerachterlijn uit. Hij wist de mee opgekomen Kuiper te bereiken die vervolgens de 2-0 kon scoren.

Kort voor rust startte Maarten de Wit een aanvalsactie vanaf de middellijn aan de rechterkant van het veld. Hij omspeelde eerst het hele middenveld en bereikte de cirkel van Rijnvliet. Alle verdedigers probeerden hem af te stoppen, maar hij slalomde met de bal helemaal naar de linkerkant van de cirkel en met een weergaloze backhandslag sloeg hij de bal hoog in het net. Een prachtige 3-0 en het publiek genoot volop.

Na rust had Hisalis natuurlijk de beste uitgangspositie en moest Rijnvliet komen. Dat probeerden ze wel en de bezoekers legden druk op Hisalis. Het lukte Rijnvliet echter niet om echt door de solide spelende thuisploeg heen te breken en daadwerkelijk te scoren. De laatste minuten haalde Rijnvliet nog een paar strafcorners, maar keeper Vreeken had sterke reddingen en hield zijn doel schoon. Uiteindelijk gaf Rijnvliet zich gewonnen en kon Hisalis het spel uitspelen. Door deze belangrijke overwinning in de laatste wedstrijd voor de winterstop bereikte Hisalis de 4e plaats in de competitie. 

Dames 1 van Hisalis speelde 24 november ook thuis. De tegenstander was Barneveld. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 3-3.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>