Lisserbroekse voetbaltalenten Thijs en Nick duelleren in eredivisie JO19 | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Thijs Jansen keept bij Feyenoord en Nick Broekhuizen is middenvelder bij ADO.
Thijs Jansen keept bij Feyenoord en Nick Broekhuizen is middenvelder bij ADO. (Foto: pr)

Lisserbroekse voetbaltalenten Thijs en Nick duelleren in eredivisie JO19

  Sport

De 18-jarige Lisserbroekse voetbaltalenten Nick Broekhuizen en Thijs Jansen speelden ooit samen in een team bij FC Lisse. Door hun bijzondere voetbalkwaliteiten maakten de twee de stap naar een betaald voetbalorganisatie. Middenvelder Nick speelt met ADO op dinsdag 3 december in de eredivisie JO19 voor de competitie tegen de club van Thijs: Feyenoord.

Door Jankees Faas

Thijs zal de wedstrijd tegen ADO overigens vanaf de bank meemaken in verband met een gebroken pols. "Er kwam een bal tegen aan. Nu nog twee weken in het gips. Na de winterstop hoop ik weer te spelen." Nick haakt in: "Jammer dat ik niet tegen Thijs kan spelen, maar we komen elkaar nog wel een keer tegen."
De basis van het huidige voetbalsucces werd door Nick en Thijs bij FC Lisse gelegd. Nick: "We gingen met plezier naar de voetbal. De vraag was altijd met hoeveel we zouden winnen." Thijs: "Met de F1 werden we derde op een toernooi met onder meer PSV en Anderlecht."

Thijs werd in de D-junioren gevraagd door Feyenoord. "Ik was twaalf jaar en ging net naar de middelbare school. Het was een enorme overgang door de combinatie school en voetbal. Het grootste deel van de week ben je met voetbal bezig." Thijs heeft als keeper zijn lengte mee met 1,87 meter. "We trainen veel op sprongkracht."
Nick volgde een langer traject. Op zijn 14de werd hij gevraagd door Alphense Boys. "Je gaat tegen betere tegenstanders spelen. Deze stap had ik nodig." Op z'n 16e werd hij al bij het eerste team van Alphense Boys gehaald. "Trainer Hein van Heek liet mij mee doen. Ik heb zelfs een paar keer gescoord en mocht mee op trainingskamp naar Sevilla." Alphense Boys-icoon en ADO-supporter Kees Jansma tipte Nick bij de vereniging uit Den Haag. "De eerste keer dat ik in het eerste mee deed maakte blijkbaar indruk. Kees Jansma nam contact op met Jeffrey van As van ADO. 'Deze moeten jullie pakken, want deze is heel goed'." Oud-prof Rob Penders (o.a. NAC) is de trainer van Nick. "Tactisch leert hij je dingen die je de ogen doen openen. De trainingsintensiteit ligt hoger. Je moet alles geven."

Thijs mocht dit seizoen een aantal keren meetrainen met het eerste van Feyenoord. "Een bijzondere ervaring. Eerst stel je je voor aan de spelers. Je eet wat met elkaar en je gaat trainen." Hij ontwikkelt zich door onder trainer Dirk Kuyt. De twee volgen elkaar nog altijd. Nick meldt: "Als er zaterdag een verslag op de site staat, kijk ik altijd of Thijs het goed heeft gedaan." Thijs duidt: "Nick was altijd een van de betere spelers met een goede trap."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>