Vrouwenvoetbal was nog nooit zo populair als nu. Dat merken ze ook bij FC Lisse.
Vrouwenvoetbal was nog nooit zo populair als nu. Dat merken ze ook bij FC Lisse. Foto: pixabay

Ladies Day bij FC Lisse zeer geslaagd

Sport

Bij FC Lisse was het zaterdag 7 december Ladies Day. Het geelblauwe podium was die dag speciaal gereserveerd voor het meiden- en vrouwenvoetbal.

Door Cees Verburg

Het meiden- en vrouwenvoetbal bij FC Lisse ontwikkelt zich stormachtig. Ruim 130 meiden en vrouwen staan wekelijks op het (trainings)veld. Ook dit seizoen is er weer een groot aantal nieuwe leden bijgekomen, zeker in de jongste groeperingen. Er zijn zelfs zoveel aanmeldingen dat er na de winterstop een 3e MO11-team kan worden samengesteld.

Net als begin van dit jaar moest de Ladies Day het meiden- en vrouwenvoetbal bij FC Lisse steviger op de sportieve kaart te zetten. Vandaar dat de wedstrijd van het 1e vrouwenteam tegen FC Rijnvogels 4 op het hoofdveld werd gespeeld. De opkomst van beide vrouwenteams, met voorop een glunderende pupil van de week Olivia van der Lans, door een haag van geelblauwe vlaggen en onder begeleiding van de welbekende opkomsttune, was hartverwarmend om te zien. Gevolgd door een teamfoto van het 1e vrouwenteam met de meisjes van het Kidzteam van de week. Daarna begon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Stef Ruigrok. Uiteindelijk won het 1e vrouwenteam door doelpunten van Ismay Lobbezoo, captain Stephanie Pan (2x), Jalise Hulsbosch en Laura van der Lans met 5-1 van FC Rijnvogels 4.

Als afsluiting van de Ladies Day was er een gezellig en drukbezocht samenzijn in de businessruimte. Shirtsponsors Gert van der Velden (Formosa Investment BV) en Marcel Dol (Squash Hillegom) kregen namens de club een ingelijst shirt overhandigd door leeftijdscoördinator Frank Kuijper. Als dank en waardering voor hun betrokkenheid bij het meiden- en vrouwenvoetbal. Aanmelden als jeugdlid of speelster bij FC Lisse kan via e-mail: frankkuijper1978@gmail.com

Uit de krant