Vijf schaatsers STS-KGM naar NK Allround junioren | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Het STS-KGM Clubselectieteam.
Het STS-KGM Clubselectieteam. (Foto: pr)

Vijf schaatsers STS-KGM naar NK Allround junioren

  Sport

Vijf talentvolle schaatsers van de STS-KGM Clubselectie hebben zich geplaatst voor het NK Allround junioren over twee weken in Enschede.

Rens Vergeer, Ward Dielissen en Sterre van Schaick mogen zich 1 februari met de beste 30 C-Junioren meten over 500 en 1500 meter. Pien Hersman en Marije van der Spek strijden 2 dagen met de snelste 24 B-Junioren om de felbegeerde titel over 500 – 1500 – 1000 en 3000 meter. De drie kortste afstanden voor deze juniordames zijn gelijk Nederlandse afstandtitels.
Trainer Martin Hersman is ontzettend trots: "Het is echt uniek wat wij als club met alleen maar vrijwilligers laten zien. Dit is nog nooit gebeurd in de clubhistorie. Van andere schaatsverenigingen zie je niet zoveel rijders aan dit titeltoernooi, want het zijn vaak RTC's en Baanselecties die domineren. Vijf van de elf schaatsers verschijnen aan de start van dit NK Allround. De route ernaartoe is een lange kwalificatie. Drie andere rijders - Siem Dongelmans, Masja Keesman en Shelley Blaauw - hebben het tot de landelijke selectie gehaald. Ook ontzettend knap, want ze behoren tot de 35 tot 40 beste rijders van het land. Ik kijk ontzettend uit naar de wedstrijd in Enschede. Als iedereen weer het beste uit zich zelf haalt, ben ik blij."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>