Lissese broers strijden met Jonge Sporthelden tegen beweegarmoede | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Frank (l) en René (r) van Wieringen strijden tegen beweegarmoede bij jonge kinderen.
Frank (l) en René (r) van Wieringen strijden tegen beweegarmoede bij jonge kinderen. (Foto: pr)

Lissese broers strijden met Jonge Sporthelden tegen beweegarmoede

  Sport

Op de beurs KindVak 2020 in de Brabanthallen te Den Bosch hebben de broers René en Frank van Wieringen uit Lisse op 16 januari hun methode Jonge Sporthelden gelanceerd. Samen met hun team, bestaande uit vakmensen uit het bewegingsonderwijs, web- en videodesigner en fysiotherapeut, bundelen zij hun kennis die is opgedaan als docent lichamelijke opvoeding. Jonge Sporthelden is een speciaal ontwikkelde methode voor kinderopvangorganisaties en gastouders. Hiermee kun je peuters en kleuters (2,5 tot 6 jaar) een compleet beweegprogramma aanbieden. 

De methode Jonge Sporthelden is niet zomaar ontstaan. Vier jaar lang hebben René en Frank honderden peuters in de regio Duin- en Bollenstreek de basis van motorische vaardigheden bijgebracht via het concept Peutersport. Ze willen echter dat veel meer kinderen een goede basis van bewegen aangereikt krijgen. De professionals binnen de kinderopvang en de methode Jonge Sporthelden vormen hiervoor dé gouden combinatie.

Drempels wegnemen
Jonge Sporthelden is een speciaal ontwikkelde methode voor kinderopvangorganisaties en gastouder(bureau)s. Met deze methode is het mogelijk om peuters en kleuters (2,5 tot 6 jaar) een compleet beweegprogramma aan te bieden. Het is de basis voor goed leren bewegen en geeft zelfvertrouwen. De methode is zeer gebruiksvriendelijk met duidelijke leerlijnen, vaste structuren, volledig uitgewerkte lessen en ondersteunende filmpjes van de oefeningen. Deze methode haalt, voor groepsleiding en gastouders, alle drempels weg om goed leren bewegen aan te kunnen bieden.
Jonge Sporthelden bestaat uit 52 verschillende lessen van circa 30 minuten. Via een abonnement krijgen deelnemers oefenstof voor een heel jaar aangereikt. Iedere week volgt een ander beweegthema dat zich concentreert op het verbeteren van deze grondvorm van bewegen (zoals balanceren, gooien, rollen, springen, enz.). Tevens is ook Arie de Aap iedere les van de partij. Arie is een vrolijke handpop die de leiding 'ondersteunt' en is de ideale brug tussen leiding en kind.

Extra's
Naast het vaste abonnement is het mogelijk om specifiek sportmateriaal aan te schaffen waarmee deze sportlessen kunnen worden uitgevoerd: de JSH-Kit. Tevens zijn er trainingen te volgen om de methode op locaties over te dragen op de kinderen. Het is zelfs mogelijk om voor jouw organisatie een specialist op te leiden. Deze specialist is het aanspreekpunt voor groepsleiding en blijft volledig op de hoogte van de ontwikkelingen. Voor grote organisaties is het ook mogelijk om meerdere unieke codes aan te schaffen zodat op hetzelfde moment meerdere groepjes kunnen sporten.

Vast onderdeel van het programma
"Wij zijn er van overtuigd dat Jonge Sporthelden vast onderdeel moet zijn van het dagprogramma binnen de kinderopvang", zegt Frank van Wieringen. "Uiteraard stimuleren wij ook creativiteit en vrij spel, maar goed bewegen moet in de ogen van team Jonge Sporthelden minimaal drie keer in de week op het programma staan." René vult aan: "Jonge Sporthelden helpt hier graag aan mee en gunt iedereen maximaal beweegplezier met een kant- en klaar programma." Meer informatie over Jonge Sporthelden is te vinden op www.jongesporthelden.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>