Afbeelding

Heren 1 BV Lisse verslaat Woodpeckers uit Houten

Sport

Heren 1 van Basketbalvereniging Lisse speelde zaterdagmiddag tegen de Woodpeckers uit Houten. Na een matig begin en gemakzuchtige eerste helft (40 - 33) werd er orde op zaken gesteld. BV Lisse won met 90 - 70.

Door Sander Korteweg

BV Lisse trad zaterdagmiddag aan tegen de Woodpeckers uit Houten. In de uitwedstrijd in Houten werd slechts met drie punten verschil gewonnen. De taak aan de heren was om te laten zien dat zij een maatje zijn gegroeid sinds die tijd. Deze wedstrijd werd gespeeld zonder de geblesseerde Rohan van der Zwet (knie), Sander Korteweg kwam deze wedstrijd terug van een enkelblessure.
BV Lisse Heren 1 kent de laatste paar wedstrijden zeer goede eerste kwarten. Echter, dat was dit keer niet het geval. Er werd nauwelijks verdedigd en slordig gespeeld. De mannen leken nog niet gebrand om te winnen. Ook de Woodpeckers wisten weinig defense op de vloer te kunnen leggen. Lisse kon daardoor aanvallend bijblijven, het kwart eindigde in 19 - 20.

In het tweede kwart wisten BV Lisse de verdediging wat aan te scherpen. Ook lieten de heren zien dat ze aanvallend simpelweg beter zijn dan de tegenstander. Dit leverde winst van het tweede kwart op met 21 - 13. De ruststand was daarmee 40 - 33.
In de rust werd de nadruk gelegd op hardere verdediging. Coach Metin en zijn assistent Hans Luijk hamerden op de gemaakte verdedigende afspraken.

Het derde kwart begon met een aanvallende uitbarsting van de Lissenaren. Lisse wist waar de gaten in de verdediging van de opponent lagen. Binnen drie minuten was de stand 55 - 35. De Woodpeckers moesten vluchten in een time-out, waar ze uitstekend op reageerden. Het kwart eindigt in 65 - 51 voor de thuisploeg.
In het vierde kwart vloog Lisse weer aanvallend uit de startblokken, op een zeker moment stond het 85 - 59. Als laatste redmiddel probeerden de Woodpeckers een zoneverdediging. Dit werd uitstekend uitgespeeld door Lisse. De Lissenaren stopten echter iets te vroeg met spelen, waardoor de wedstrijd eindigde in 90 - 70.
Heren 1 van BV Lisse heeft nu twee weken vakantie. Daarna komen de cruciale wedstrijden waarin daadwerkelijk bepaald gaat worden waar zij in de ranglijst horen.