STS-KGM schittert op NK supersprint met Pien Hersman in de hoofdrol | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Sterre, Ward en Pien waren de uitblinkers op het NK.
Sterre, Ward en Pien waren de uitblinkers op het NK. (Foto: pr)

STS-KGM schittert op NK supersprint met Pien Hersman in de hoofdrol

  Sport

De schaatsers van STS-KGM hebben afgelopen zaterdag gepresteerd als nooit te voren. Zeven schaatsers stonden aan de start van het Nederlands Kampioenschap Supersprint over 2 x 100 en 2 x 300 meter in Amsterdam. Onder veel wind, zware omstandigheden en wit ijs wist STS-KGM na de 100 meter al 3 Nederlands kampioenen af te leveren. Ward Dielissen, Sterre van Schaik en Pien Hersman wonnen de 100 meter. Nog nooit eerder in de schaatshistorie heeft een club dit gepresteerd!

Sterre sprintte naar de winst bij de C-junioren in een tijd van 11,23. Dit was tevens een clubrecord dat op naam van Pien Hersman stond. Ward wist in een spannende strijd met 0,01 sec te winnen bij de C-junioren en verbeterde zijn eigen clubrecord in 10,49 en werd Nederlands Kampioen 100 meter. Op onze eerstejaars B-juniore Pien stond dit weekend geen maat. Pien reed het 28 jaar oude baanrecord van Tonny de Jong uit de boeken en reed een razend snelle 10,89. Dit was gelijk een clubrecord en de Nederlandse titel 100 meter. De voormalig Europees kampioene Tonny de Jong reageerde sportief op social media naar aanleiding van het bericht op schaatsen.nl en feliciteerde Pien met haar record.

Sprintkanon Pien wist alle vier de afstanden ruimschoots te winnen en werd ook Nederlands kampioen op de 300 meter in 26,51. Dit deed ze eveneens in een baanrecord en clubrecord. Daarmee won de pas 16-jarige Lissese het klassement en werd Pien Nederlands kampioen Supersprint. Het talent kreeg uit handen van voormalig topsprintster Annette Gerritsen het goud omgehangen en kreeg ze een prachtig bronzen Jaap Eden-beeld. Vorig jaar wist Pien bij de C-junioren ook de Nederlandse titel Supersprint te veroveren in Deventer.

Ward snelde op de 300 meter naar een geweldig clubrecord van 25,33, maar helaas was dit niet genoeg voor het goud. Hij haalde hiermee zilver en betrad de tweede plaats voor het eindklassement. Zijn grote rivaal Mats van den Bos uit Haarlem ging er met het goud vandoor.
Sterre kon haar koppositie helaas niet behouden na een mindere eerste 300 meter. Uiteindelijk werd de Vinkeveense 5e bij de C’s, alsnog een topprestatie.
De debutanten bij de C-junioren Shelley Blaauw en Laura Linssen schaatsten een mooi NK. Beiden snelden naar een PR op de 100 meter in 11,71 en 11,72. In het eindklassement hielden de dames goed stand in het sprintgeweld. Shelley werd 13e en Laura netjes 14e.
Komeet Marije van der Spek ging van 0 NK’s vorig jaar naar 4 NK’s dit jaar. Een PR op de 100 meter in 11,75 bracht de 17-jarige schaatster naar een 17e plaats bij de B-junioren.
Helaas speelde de rug van Bowien van der Spek haar weer parten. Tijdens de 100 meter en snelste seizoenstijd van 11,54, schoot het de tweedejaars B-juniore weer in haar rug en moest ze haar NK staken.

Trainer Martin Hersman was op een gegeven moment de tel kwijt van het aantal titels en medailles :”Dat wij hier met zeven schaatsers aan de start staan was al uniek. Overal zag je blauwe STS-jasjes. Maar dat we dan zoveel overwinningen en medailles pakken op dit sprint NK is helemaal bijzonder. Sterre, Ward en Pien werden gelijk Nederlands Kampioen op de 100 meter. Pien schaatst een 28 jaar oud baanrecord uit de boeken en doet dat vervolgens ook op de 300 meter, wint 4 afstanden en het overall klassement en wordt Nederlands kampioen Supersprint met ongekende tijden op een buitenbaan. Ward pakt het zilver op de 300 meter en ook de 2e plaats in het klassement. Iedereen schaatst een PR op de 100 meter op de enige onoverdekte baan in Nederland. Wij kunnen alleen maar trots zijn op onze schaatsers en genieten van deze historische prestatie."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>