Afbeelding

Heren 1 Hisalis wint eerste uitwedstrijd

Sport

Lisse • Met zo’n 20 graden en een zonnetje was het heerlijk hockeyweer in Soest. Het eerste Herenteam van Hockeyclub Hisalis met trainercoach Tabe Roggeveen speelde daar de eerste competitiewedstrijd na het wegens Covid-19 vroegtijdig afgebroken vorige seizoen.

Al vroeg in de wedstrijd kwam de eerste goede mogelijkheid voor Hisalis: Maarten de Wit controleerde een opspringende bal, speelde op rechts naar Hidde Kuiper die tot op de achterlijn doorliep. Intussen kwam Deniz de Jong op in de cirkel, hij kreeg bij de tweede paal de bal op maat door Kuiper aangespeeld en wist hem keurig op de plank te tikken: 0-1.

Kort daarop maakte Soest gelijk met een ongewone combinatie in de strafcorner.

In het tweede kwart kreeg Soest opnieuw enkele strafcorners mee maar de nieuwe vaste keeper van Hisalis Yorik Dijkhuis hield met enkele mooie reddingen zijn doel schoon. Ook Hisalis wist zijn strafcorners vooralsnog niet te benutten. Gelukkig was er wel een snel genomen bal op de cirkelrand die naar de mee opgekomen invaller Mats de Bruin gegeven werd die met een kordate backhandslag de 1-2 op de plank legde. Enkele minuten daarna wist de Bruin opnieuw de bal nu in het net te tennissen, maar helaas voor Hisalis was er al afgefloten voor een overtreding. Soest maakte weer gelijk na een wat slordige verdediging van Hisalis. Maar binnen een minuut kwamen de bezoekers weer op voorsprong: Dirk Jan Remmerswaal organiseerde de opbouw en bracht de bal naar Boudewijn Broersen. Na een lange sprint tot in de cirkel speelde die Hidde Kuiper aan, die met een ware snoekduik zijn stick nog net achter de bal wist te krijgen om die vlot in het doel van Soest te tikken. De teams gingen daardoor met 2-3 voorsprong voor Hisalis de rust in.

Na de rust was het opnieuw Kuiper die met zijn typische aanvalsstijl met korte tikjes de bal op zijn stick meevoerend het de verdediging van Soest heel moeilijk maakte en zijn actie waardig afsloot met het scoren van de 2-4. Het waterveld was springerig en ietwat glad waardoor er regelmatig spelers een buiteling maakten, maar dit kwam ook door iets te veel fysieke acties onderling, het leverde gelukkig geen blessures op.

In het vierde kwart voerde Soest de druk nog op en kreeg enkele strafcorners mee, maar die werden niet verzilverd door de goede verdedigende acties van keeper Dijkhuis.

Kort voor het eindsignaal maakte Boudewijn Broersen nog de 2-5 met een harde genadeklap vanaf de cirkelrand, zodat Hisalis tevreden met deze winst naar Lisse terug kon reizen.