Tom Duindam en Mo El Osrouti op jacht naar een scoringskans. | Foto: Orange Pictures, Kees Kuijt.

FC Lisse verliest derby tegen VVSB

Sport

In een vermakelijke bollenstreek derby tussen FC Lisse en VVSB hebben de Noordwijkerhouters de winst weten te bemachtigen. Hugo ter Hedde, Bert Steltenpool en Obi Onyeike konden tot scoren komen, ware het niet dat dit mede mogelijk werd gemaakt door Puck Postma. De vleugelverdediger van VVSB was goed voor drie panklare assists.

Door Stefan van den Burg

Het begin van de wedstrijd ging op en neer. Beide ploegen hadden echter moeite om door de verdedigingen heen te komen. De eerste mogelijkheid was voor de 17-jarige Remi van Ekeris. De Lisserse middenvelder nam de crossbal fraai aan en schoof de bal rakelings langs het doel van Ruben Valk. De openingstreffer werd opgezet door Hugo ter Hedde, die met een crossbal Postma aan de rechterkant aan het werk zette. Postma kon geheel vrijstaand snoeihard achter doelman Erik Cummings koppen. Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak en nog voor rust werd het 0-3.

In de tweede helft nam FC Lisse de wedstrijd weer over, maar creëerde nauwelijks uitgespeelde kansen. In de 70e minuut werd de wedstrijd tijdelijk onderbroken door een blessure bij scheidsrechter Keijl. Na een oponthoud van 45 minuten kon de wedstrijd met een nieuwe leidsman worden voortgezet. FC Lisse speelden vanaf dat moment va-banque wat in de 88e minuut leidde tot een doelpunt van Jeffrey Klijbroek.

FC Lisse – VVSB 1-3: 36. Ter Hedde 0-1, 38. Steltenpool 0-2, 45. Onyeike 0-3, 87. Klijbroek 1-3.