Logo lissernieuws.nl
De sportverenigingen die op Ter Specke spelen, hoeven geen huur te betalen over de maanden maart tot en met juni van dit jaar.
De sportverenigingen die op Ter Specke spelen, hoeven geen huur te betalen over de maanden maart tot en met juni van dit jaar. (Foto: Erik van Leeuwen)

Sportclubs Ter Specke hoeven huur niet te betalen

  Sport

Sportverenigingen op sportpark Ter Specke hoeven over de periode van 1 maart tot 1 juni geen huur aan de gemeente te betalen. De eerder verstuurde facturen worden ingetrokken. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Lisse besloten.

In de periode 1 maart tot 1 juni konden de amateurverenigingen geen gebruik maken van de sportvelden en de kantines. Het Rijk dwong de verenigingen de deuren te sluiten voor leden en andere gebruikers, dit om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

De gemeente maakt gebruik van de Regeling tegemoetkoming verhuurder sportaccommodaties, die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het leven heeft geroepen. De gemeente Lisse zal een aanvraag van bijna € 18.000,- indienen om de gederfde huurinkomsten te compenseren. De verenigingen waarvan de huur wordt kwijtgescholden zijn The Flags, RTV de Bollenstreek, AV de Spartaan, FC Lisse en Hisalis.

“Het is een mooie regeling waar we als gemeente graag gebruik van maken”, aldus wethouder Kees van der Zwet (financiën). “Voor de verenigingen is het een welkome tegemoetkoming in de kosten en een compensatie voor weggevallen inkomsten.”

Meer berichten