De geparkeerde campers aan de Leidse Vaart. | Foto: archief
De geparkeerde campers aan de Leidse Vaart. | Foto: archief

Campers aan Leidse Vaart opnieuw gedoogd

Toerisme Politiek

LISSE • Alhoewel het de bedoeling was om tijdens het Keukenhofseizoen het stallen van campers aan de Leidse Vaart te verbieden, wordt dit toch nog weer een jaar gedoogd.

Door Arie in 't Veld

Realisatie van een camperlocatie staat opgenomen in de nota Economie & Toerisme. Inmiddels heeft een particulier campingbedrijf de gemeente via een principeverzoek verzocht om medewerking te verlenen aan de realisatie van een natuurlijke camping op de locatie Loosterweg-Zuid 23. De gemeente Lisse heeft hiervoor een haalbaarheidsonderzoek opgesteld, waaruit blijkt dat realisering van een camping vooralsnog onder bepaalde voorwaarden haalbaar lijkt.

Zolang nog geen definitief besluit is genomen, wordt het parkeren van en overnachten in campers langs de Leidse Vaart tijdens het Keukenhofseizoen voorwaardelijk gedoogd. Deze campers, met voornamelijk buitenlandse kentekens, genieten vooral van de kleurrijke omgeving en de nabijheid van bloemententoonstelling Keukenhof en de centra van Lisse, Noordwijkerhout en Hillegom. Op de drukste dagen gaat het om ongeveer 80 campers. Tijdens het Bloemencorso zijn het er nog meer. Afgelopen Keukenhofseizoen is het voorwaardelijk gedogen goed verlopen. Na afloop van het laatste Keukenhofseizoen is door de ambtelijke werkgroep een terugblik opgesteld over het verloop van het aan één zijde toestaan van campers aan de Leidse Vaart tijdens het Keukenhofseizoen. Om de veiligheid zoveel mogelijk te borgen en overlast voor omwonenden tegen te gaan, wordt aan een zijde van de Leidse Vaart opnieuw een parkeerverbod ingesteld en worden de prullenbakken extra geleegd.

Uit de krant