Lisse gaat voor groenste dorp | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De ingang van het Keukenhofbos hoort ook bij het groen in de gemeente. | Foto: Arie in 't Veld
De ingang van het Keukenhofbos hoort ook bij het groen in de gemeente. | Foto: Arie in 't Veld
Politiek

Lisse gaat voor groenste dorp

  Toerisme

LISSE • Lisse doet dit jaar mee aan de nationale groencompetitie Entente Florale. In deze competitie laat Lisse zich van haar groenste kant zien, meldt de gemeente.

Door Arie in 't Veld

Het zichtbare groen, de identiteit van de Bollenstreek, cultuurhistorisch erfgoed, maar ook duurzame initiatieven. Het gaat om groen in de ruimste zin van het woord. Onderwerpen die naadloos aansluiten bij de speerpunten van het college van Lisse. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis: "Het leuke van deze competitie is dat we op een positieve manier naar ons groen kijken. We laten onze sterke punten zien. Als het over groen gaat hebben we het vaak over onkruid of bomen die gekapt moeten worden. Nu gaat het over al het mooie groen wat Lisse te bieden heeft!"

Deelname levert Lisse niet alleen de nodige publiciteit op, maar ook een objectief rapport over het groen in Lisse. Daarmee komen ook de blinde vlekken in beeld, waar de gemeente mee aan de slag kan. De deskundige jury van Entente Florale beoordeelt Lisse op groen in de breedste zin van het woord. Zij kijken niet alleen naar het zichtbare groen, maar ook naar bijvoorbeeld het cultuurhistorisch erfgoed en groen, naar recreatie en toerisme en duurzaamheid. De jurering vindt plaats in mei/ juni.

"Lisse maakt zeker kans om te winnen," aldus de wethouder. "Lisse is zichtbaar een bloembollendorp. We hebben natuurlijk het prachtige Keukenhofbos, de Bloementuin, 't Huys Dever, maar ook een initiatief als Flower Science draagt bij aan het behoud van de identiteit van onze streek." De stichting Entente Florale heeft als doel om het multifunctionele belang van het groen breed onder de aandacht te brengen van overheden, bedrijfsleven en burgers. De stichting organiseert dit jaar voor de 19e keer de Nationale Groencompetitie. Meer dan 160 gemeenten zijn in die tijd door een vakkundige jury beoordeeld op hun groenbeleid.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>