Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: pr

Lisser scouts naar Jamboree in de Verenigde Staten

Verenigingen

KAMP • Ruim 100 jonge scouts uit Zuid-Holland vertrekken in 2019 naar Amerika om deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd.

Hier komen ruim 40.000 scouts uit 150 verschillende landen samen voor een onvergetelijke ervaring. In totaal gaan 20 jeugdleden en 13 vrijwilligers uit de regio mee. Daarvan komen er 5 jeugdleden en 1 vrijwilliger uit Lisse.

In de komende anderhalf jaar staan er een aantal kennismakingsweekenden op de planning om de scouts voor te bereiden op deze bijzondere reis. Tijdens die weekenden is eerst het kennismaken belangrijk, maar ook het leren van elkaar, het samen voorbereiden, de normen en waarden en het samenleven met andere culturen staan op het programma. Ook maken ze in de voorbereiding al kennis met de Amerikaanse cultuur en de Amerikaanse gebruiken, zodat ze zich tijdens de reis door Amerika ook prima weten te redden.

In totaal gaan er bijna 700 jeugddeelnemers naar Amerika voor de World Scout Jamboree. Samen met 450 vrijwilligers vormen zij de Nederlandse afvaardiging. Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar en elkaars culturen en gebruiken kennen.

Uit de krant