Sam Hoekstra in actie.
Sam Hoekstra in actie. Foto: pr

Heren 1 Hisalis continueert zegereeks

Verenigingen

HOCKEY • Er lijkt geen stop op de dadendrang van het eerste herenteam van Hisalis; zondag werden in Naaldwijk opnieuw 3 punten opgehaald, het team is zeven wedstrijden achtereen nu ongeslagen.

Door Caroline van den Bosch

Westland begon goed door in het begin van de wedstrijd uit een strafcorner te scoren. Het team van Tabe Roggeveen hield het hoofd koel en creëerde genoeg kansen om het de thuisploeg lastig te maken. De strafcorners gingen er echter niet in door goed verdedigingswerk van de keeper van Westland. Sam van Tol uit de Jongens B1 maakte zijn debuut bij Heren 1 en speelde een goede wedstrijd. Deniz de Jong was ook sterk in de aanval, maar de bal ging er telkens nét niet in, zodat Hisalis met 1-0 achterstand de rust in ging.

Vlak na rust werd vanuit het achterveld een verre scoop op Maarten de Wit gegeven. Hij wist hem goed aan te nemen, omspeelde een verdediger en nadat hij de cirkel in was gesprint, kon De Wit het afmaken door de bal in de korte hoek te leggen: 1-1. Maar Hisalis was hier niet tevreden mee, Westland leek in te zakken en de druk werd door de bezoekers opgevoerd. Hidde Kuipers wist jonglerend de bal hooghoudend op de stick de cirkel in te komen en tenniste uiteindelijk de bal het doel in. Deze voorsprong van 1-2 werd niet meer uit handen gegeven, wel waren er in de slotfase nog wat kaarten voor Hisalis door verkeerd begrepen handelingen van enkele spelers. Maar Hisalis kon uiteindelijk zeer tevreden naar Lisse terugkeren.

Deze overwinning resulteert in een gedeelde 6e plaats in de competitie. Een 5e positie ligt nog binnen de mogelijkheden omdat er nog twee wedstrijden te gaan zijn. Dames 1 Hisalis won uit van hekkensluiter Zandvoort D1 met 2-4.