Jurgen van der Zwet en Rebecca Hulshof met hun medaille.
Jurgen van der Zwet en Rebecca Hulshof met hun medaille. Foto: pr

Podiumplaats voor junioren De Spartaan

Verenigingen

MEDAILLES n Tijdens de afgelopen weekend gehouden Nederlandse Kampioenschappen Atletiek voor junioren in Emmeloord zijn door twee atleten van AV De Spartaan podiumplaatsen behaald.

Op hun favoriete nummer, de 400 meter horden, behaalde Rebecca Hulshof de derde plaats en Jurgen van der Zwet de tweede plaats bij de junioren A.

Na een goed gelopen serie op vrijdagavond, waarin Rebecca Hulshof de snelste tijd liep, startte zij op zaterdag voortvarend. Makkelijk lopend bleef zij met de eersten strijden en na een sterk laatste gedeelte kwam zij als derde over de finish in een persoonlijk beste tijd en clubrecord van 1.02,17 minuut.

Daarna was het de beurt aan Jurgen van der Zwet. De verwachtingen waren hoog gespannen. Op vrijdagavond kon tijdens de series nog op zeker worden gelopen, maar in de finale op zaterdag moest hij vol aan de bak. Tot aan de achtste horde was er nog volop strijd. De nummer een had al een kleine voorsprong, maar voor de plaatsen twee, drie en vier liepen de atleten nog naast elkaar. Naar de negende horde toe maakte Jurgen echter het verschil en liep hij uit op zijn concurrenten. In een tijd van 54,12 seconden verbeterde hij zijn persoonlijk record én clubrecord en veroverde hij de zilveren medaille.

In hun laatste jaar als junior sluiten beiden deze periode op een hele mooie wijze af. Komend weekend doen ze mee aan de Nederlandse Kampioenschappen voor senioren in Utrecht. Het zou mooi zijn als beiden daar de finale zouden kunnen behalen.

Naast deze topnoteringen waren er ook nog mooie resultaten van andere atleten van AV De Spartaan. Lotte van Stijn liep in de finale van de 400 meter bij de meisjes junioren A naar een vijfde plaats. Op het onderdeel polsstokhoogspringen bij de jongens junioren B behaalde Neal Ott een zesde plaats en Lara Owobowale behaalde bij het speerwerpen bij de meisjes junioren B een zevende plaats.