Andreas Lehmann en Jurriaan Beelen.
Andreas Lehmann en Jurriaan Beelen. Foto: Auke Hoekstra

Heren 1 Hisalis herovert gelijkspel op Hoorn in zinderende strijd thuis: 3-3

Verenigingen

HOCKEY • Het eerste herenteam van Hisalis trad aan tegen opponent Hoorn, een zware tegenstander dit seizoen.

Door Caroline van den Bosch

Zoals wel vaker leek de thuisploeg in de eerste fase van de wedstrijd nog niet helemaal scherp. Zo kwam een messcherpe steekpass van een middenvelder van Hoorn opeens bij de vrijgelaten spits die weergaloos hoog intipte: 0-1.

Dubieuze strafcorner
Daarna kwam de wedstrijd langzaam wat meer in balans. Hoorn kreeg een dubieuze strafcorner mee die snoeihard met de sleeppush via binnenkant rechterpaal naar binnenkant linkerpaal en vervolgens in het doel werd gecaramboleerd: 0-2 voor Hoorn. Gelukkig bleef Hisalis erin geloven en dat werd snel hierna beloond door een een strafcorner voor Hisalis die door specialist Boudewijn Broersen onhoudbaar hard op de plank werd geslagen. De 1-2 was tevens de ruststand.

Twee doelpunten afgekeurd
Kort na aanvang van de tweede helft kwam Hoorn zelfs op 1-3 voorsprong door een snelle aanval door het centrum, waar Hisalis niet op berekend was. Andreas Lehmann zorgde voor de aansluitende treffer door op spectaculaire wijze een bal van rechtsachter door te tennissen in de linkerhoek: 2-3.
Hisalis bleef de hele wedstrijd met vertrouwen in eigen kunnen doorhockeyen. Boudewijn Broersen ging nog even neer na een pittige verdedigende actie op de spits van Hoorn, maar kon uiteindelijk doorspelen. Twee doelpunten van Hoorn werden wegens indirect afhouden afgekeurd wat nogal wat beroering opleverde.

Inzet beloond
De inzet van Hisalis werd beloond toen zij in de slotfase nog een strafcorner kregen. Na enkele doelpogingen kwam de bal hoog in de cirkel bij Hidde Kuiper die de bal met zijn stick in de lucht van richting kon veranderen en wel richting doel: 3-3. Het gelijkspel werd in de laatste minuten met verve verdedigd en ook een strafcorner van Hoorn werd gelukkig voor de thuisploeg door Hisalis-keeper Pim Vreeken goed weggewerkt. Het fluitsignaal bracht opluchting, niet in de laatste plaats voor het vele publiek dat langs de lijn stond om aan te moedigen. Hisalis had dit punt zeker verdiend.

Dames 1 Hisalis verloor met 1-6 tegen de nummer 1 van de competitie Hoorn.