Kanovereniging weer gesetteld | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Blije gezichten aan de Ringvaart: de officiële opening van het nieuwe onderkomen van de kanovereniging is een feit.
Blije gezichten aan de Ringvaart: de officiële opening van het nieuwe onderkomen van de kanovereniging is een feit. (Foto: Esther Akerboom)

Kanovereniging weer gesetteld

  Verenigingen

NIEUWBOUW • Het begon 33 jaar geleden in een hobbykas, en inmiddels is de Kanovereniging Lisse uitgegroeid tot een club met regiofunctie en een stabiel ledental van rond de 55. En met een prachtig nieuw clubhuis aan de Ringvaart, dat afgelopen zaterdag feestelijk werd geopend.

Door Esther Akerboom

Na jaren bij het Fioretti College aan de dijk te hebben gebivakkeerd, kreeg de kanovereniging in 2002 te horen dat er woningbouw zou komen en dat gezocht moest worden naar een nieuwe locatie. Na wat omwegen leidde dit tot deze prachtige nieuwe plek, vlak aan de Ringvaart, naast Watersportvereniging Lisse. Toen de locatie vaststond duurde het toch nog ruim twee jaar voordat het clubhuis af was. "We hebben twee jaar in een bouwkeet gezeten, want vlak na de aanvang van de bouw ging de aannemer failliet", vertelt voorzitter Kees Boonman. "Toen trok de bouw aan, de prijzen stegen en zo duurde het nog even voordat we verder konden. Dankzij de inzet van leden met kennis van zaken hebben we het toch gered en kon het clubhuis afgebouwd worden. De gemeente heeft daar een mooie bijdrage aan geleverd en daarvoor zijn we erg dankbaar. Het clubhuis is ingericht dankzij de zelfwerkzaamheid van onze leden, met dank aan Marktplaats, de kringloopwinkel en krijgertjes."

Complimenten
De opening werd verricht door burgemeester Lies Spruit. Zij hees de vlag, die door leden met een kano naar de kant werd gepeddeld, in de top van de vlaggenmast. Ook zij was onder de indruk van de nieuwe accommodatie. "Het ziet er mooi uit, het is echt een eenheid en het ligt prachtig aan het water. Mijn complimenten voor jullie prestatie."
Het clubhuis is een plaatje, met een gezellig bargedeelte, mooie toiletten en een grote kleedkamer met douche. Erachter staan de containers met alle kajaks en kano's van de leden en de vereniging zelf erin. Deze laatste worden onder andere gebruikt om nieuwe leden te laten wennen aan het varen. En nieuwe leden kan de club nog wel gebruiken. Wie belangstelling heeft kan op woensdagavond langskomen op het clubhuis. Volgend jaar rond begin april begint het nieuwe kanoseizoen weer.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>