Hisalis krijgt een strafcorner tegen Weesp.
Hisalis krijgt een strafcorner tegen Weesp. pr

Heren 1 Hisalis verliest uit maar net van nummer 1 Weesp: 2-1

Verenigingen

HOCKEY • Heren 1 was op bezoek bij Weesp die samen met Muiderberg momenteel bovenaan de ranglijst van de competitie staan. Al na 3 minuten stond het 1-0 door een goed genomen strafcorner door de ontvangende ploeg.

Door Caroline van den Bosch

Hisalis leek in de beginfase wat moeite te hebben met het snelle en springerige waterveld, maar toch zorgde Hidde Kuiper kort daarna voor de gelijkmaker na een goed opgezette aanval via laatste man Cozijn naar vervolgens Remmerswaal en Lehmann: 1-1. Twee minuten daarna kwam Weesp weer op voorsprong na een snelle counter die uitmondde in een doelpunt. Ondanks felle strijd over en weer kwamen er daarna geen doelpunten meer bij. Weesp joeg voortdurend op de bal en zette daarmee haar tegenstander onder druk, Hisalis wist hierdoor niet goed in haar eigen spel te komen.

In de tweede helft ging het spel razend snel over en weer, beide teams leken niet van plan iets aan elkaar toe te geven. Hisalis-keeper Pim Vreeken had nog enkele fraaie reddingen in goede samenwerking met laatste man Sven Cozijn. Hisalis voerde de druk op en Tristan Beelen had nog een goede doelpoging uit een zeer moeilijke hoek, maar zijn bal ging hoog over.

In de slotfase wisselde coach Tabe Roggeveen zijn keeper Vreeken voor vaste verdediger Cozijn, wat altijd wat gezonde spanning in een wedstrijd oplevert. Hisalis kreeg een strafcorner mee, maar ook die werd gehouden door de keeper van Weesp. Er kwam nog een gevaarlijk moment voor het keeperloze doel van Hisalis; de spits van Weesp sprintte tot voorbij de achterlijn en wilde met de punt van zijn stick de bal in het lege doel tikken. Gelukkig voor Hisalis ging dat balletje via de lat over het doel.

De laatste minuut stonden er 22 spelers op de helft van Weesp en werd maximale druk door Hisalis op de tegenstander gezet, maar de verdiende gelijkmaker kwam niet. Beide teams speelden een goede en spannende wedstrijd.