Goed weekend voor Heren 1 en Dames 1 Hisalis | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Heren 1 Hisalis won met 3-1 van Gouda.
Heren 1 Hisalis won met 3-1 van Gouda. (Foto: Henk Cozijn)
Sport

Goed weekend voor Heren 1 en Dames 1 Hisalis

  Verenigingen

HOCKEY • Na twee zware partijen tegen de top van de competitie die verloren gingen was het eerste herenteam van Hisalis erop gebrand om weer punten te pakken. Tegenstander Gouda was echter niet van plan om daaraan mee te werken en beide ploegen maakten het elkaar vanaf het eerste moment lastig.

Door Caroline van den Bosch

Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op en waren er al diverse spannende momenten waarbij Hisalis-keeper Pim Vreeken enkele sterke reddingen demonstreerde. Pas na 20 minuten spelen was er een kentering: Dirk Jan Remmerswaal onderschepte een bal van zijn tegenstander en omspeelde twee verdedigers om daarna de bal op volle snelheid, maar beheerst in het doel van Gouda te leggen: 1-0. Bij de volgende strafcorner scoorde Sven Cozijn met een variant middels een harde push op de plank. Na zijn 2-0 kwam Cozijn nog meerdere keren in actie in combinatie met de uitblinkende keeper Vreeken om de aanvalsacties van Gouda af te slaan. Vlak voor rust slaagde Gouda er toch nog in om de aansluitingstreffer te maken vanuit de strafcorner: de sleeppush kwam genadeloos vlak en verrassend heel laag over de mat op de plank. Met 2-1 gingen de teams de rust in.

Na rust stond een opgeladen Gouda op de mat die het Hisalis direct weer lastig maakte. Maar weer redde keeper Vreeken zijn team door keer op keer zeer aanvallend op de bal te gaan, wanneer een aanvaller van Gouda door de verdediging was gebroken. Halverwege de tweede helft kreeg Hisalis een vrije slag vanaf de zijlijn, net achter de 23 meter-lijn. Boudewijn Broersen sloeg met zijn gebruikelijke techniek de bal overwacht snoeihard van ver direct de cirkel in. Spits Hidde Kuiper stond attent klaar bij de strafbalstip en wist de schijnbaar onmogelijke harde bal met zijn stick nog te raken, zijn spectaculaire tip-in betekende de 3-1.

Sam Hoekstra haalde nog een bal van de doellijn, wat anders een zeker doelpunt voor Gouda was geworden, en uitloperspecialist Jurriaan Beelen kon nog een strafcorneruithaal van de tegenstander voorkomen. Kuiper speelde in een overtalsituatie diep de inkomende Koen Wubbe aan, die liggend de bal in het doel van Gouda kon spelen. Maar dat doelpunt werd afgekeurd, omdat hier voorafgaand een overtreding door Hisalis was geconstateerd in een scoopaanname door de tweede scheidsrechter. De eindstand bleef 3-1 en uitblinker Pim Vreeken werd met ieders instemming tot man of the match verklaard.

Dames 1 
Hisalis Dames 1 won overtuigend met 3-0 van Baarn. Alle doelpunten vielen in de eerste helft en werden gemaakt door Loeke Nieuwenhuis, Jolien van Schieveen en Nerissa Heemskerk. De tweede helft herpakte Baarn zich, maar door goed verdedigend werk van Hisalis kon de thuisploeg de ruime voorsprong behouden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>