Dames 1 Hisalis wint van Loenen met 2-0.
Dames 1 Hisalis wint van Loenen met 2-0. Foto: Christopher Olie

Dames 1 Hisalis wint met 2-0 van Loenen

Verenigingen

HOCKEY Op de ijskoude zondag 25 november verzamelde Dames 1 van Hisalis zich om zich voor te bereiden op de laatste veldwedstrijd van dit jaar: de kraker tussen de middenmoters. Loenen D1 was dit weekend de tegenstander en zij stonden maar 1 plekje onder Hisalis.

Door Laura Vos

Gefocust aan de wedstrijd starten was dan ook de afspraak en na de tactiek nog even goed doorgenomen te hebben stapten de dames het veld op. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Loenen een strafcorner mee, maar keepster Laura Vos hield deze netjes tegen. Hisalis had meerdere aanvallen, maar helaas zonder resultaat. De eerste helft ging gelijk op en met 0-0 gingen de dames de rust in.

In de tweede helft was Hisalis scherper. Jolien van Schieveen flatste haar bekende strafcorner hard in de korte hoek: 1-0. Na een mooie aanval passte Michelle Wijnhout de bal naar Anne van Tol, die op de stip stond. Van Tol draaide goed weg en pushte zo de bal de goal in: 2-0! Met goed verdedigend werk hield Hisalis voor de vierde wedstrijd achter elkaar de 0. Zo kunnen de dames en coach van Hisalis Dames 1 met een tevreden gevoel de zaalcompetitie ingaan.