2019 muzikaal van start bij Da Capo | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: pr
Muziek

2019 muzikaal van start bij Da Capo

  Verenigingen

CONCERT • Muziekvereniging Da Capo Lisse had zondag 6 januari haar traditionele nieuwjaarsconcert, voor het eerst sinds jaren weer verzorgd door alle drie afdelingen: Jong Da Capo, de Show en Marchingband en de Harmonie. In een bomvol Speelkwartier werd, na het welkomstwoord van voorzitter Irma Delfos, het concert geopend door Jong Da Capo.

Het opleidingsorkest is het afgelopen jaar flink gegroeid. Enkele jeugdleden volgen pas vier maanden muziekles en zitten sinds november in dit orkest. Voor deze jonge muzikantjes was het ook pas hun tweede optreden, maar ze konden goed meekomen met hun muzikale partijen. Jong Da Capo speelde onder andere "Sophia" van Alvaro Soler, "March Along" en "Rock Party" waarbij alles even goed werd ontvangen door het publiek.

Daarna was het de beurt aan de Show en Marchingband die een aantal marsen liet horen, zoals "Generations Fanfare", "Abschied der Slawin" en "Everlasting Love", maar ook werd voor de variatie een slagwerkmars, "Scotisch Fantasy" gespeeld, die meteen overging in "The Gladiator". Als laatste sloot de Show en Marchingband af met "Queensman".

Als uitsmijter stond de Harmonie geprogrammeerd, een flink grote groep die nog net in de zaal paste. Zij trakteerden het publiek op "Alpina Fanfare" en het Spaans geïnspireerde "El Camino Real". Het concert werd door de harmonie afgesloten met "Mas que nada". Liefhebbers van de Harmonie moeten alvast 29 en 30 november blokken in hun agenda, want dan zijn twee concerten gepland. Vanaf april brengt Da Capo hierover meer informatie naar buiten. 

Na de laatste noten werden de dirigenten en muzikanten bedankt voor hun bijdrage en na het slotwoord werden er nog veel nieuwjaarswensen uitgewisseld. Da Capo Lisse is muzikaal van start gegaan en wenst iedereen een gezond, veilig en muzikaal 2019!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>