André Lemmers en Matthieu Haring kregen de Bram Polderman-bokaal uitgereikt door dochter Carla.
André Lemmers en Matthieu Haring kregen de Bram Polderman-bokaal uitgereikt door dochter Carla. Foto: Hubert Habers

FC Lisse Voetbalquiz 2019 stond in het teken van de liefde

Verenigingen

SPEL • De 14de editie van de FC Lisse Voetbalquiz stond in het teken van de liefde. 150 deelnemers zongen uit liefde voor de FC het clublied. 'Ome' Arie Horsman kreeg vanwege zijn voorliefde voor FC Lisse de titel Supporter van het Jaar. En uit liefde voor de medemens was er de aftrap van de FC Lisse-getrouwen, die op donderdag 6 juni in actie komen al fietsend of hardlopend tijdens Alpe d'HuZes.

De Voetbalquiz startte dit keer met een serieuze ondertoon. Jaarlijks op de eerste donderdag in juni wordt er tijdens Alpe d'HuZes geld opgehaald voor de kankerbestrijding. Rob van Amsterdam is ervaringsdeskundige met 34 beklimmingen. Rond deze FC Lisse-vrijwilliger is een team geformeerd met onder meer zijn clubgenoten Martin Duinkerken, Jorit Doeswijk en Robin Franssen. Presentator van de voetbalquiz Jankees Faas wilde wel meewerken door de vragen te stellen vanaf een hometrainer. Bij het rondgaan met de pet haalde Rob 208 euro op voor het goede doel.

De FC Lisse Voetbalquiz was ook dit jaar meesterlijk in elkaar gezet door Jorit Doeswijk en Hubert Habers. Als opwarmer was er een filmpje, waarin diverse FC Lisse-iconen op de korrel worden genomen. Leon Annokkee, Jankees Faas en Ronald van der Klauw waren dit keer de klos in de Slimste Fans. Er kwam zelfs een rijdende rechter aan te pas. De zestig vragen waren ondergebracht in diverse rubrieken, zoals betaald voetbal, kaarten, matchfixing, bijzondere keepers en 'hotseknots-begoniavoetbal'. Onder de deelnemers bevonden zich heel wat voormalige spelers en begeleiders van de FC Lisse-zondag-selectie. Op de derde plaats eindigden de winnaars van 2018: Jeroen van der Zijden en Kevin Winter. Rob van Amsterdam en Paul Randsdorp werden eervol tweede. De wisselbeker, de Bram Polderman-bokaal, uitgereikt door dochter Carla, ging naar André Lemmers en Matthieu Haring.

Het bestuur van de supportersclub koos 'Ome' Arie Horsman als de FC Lisse Supporter van het Jaar. Arie kwam als speler ooit tot twee wedstrijden in het eerste van Lisser Boys. Sinds 1981, het fusiejaar, is Arie supporter van FC Lisse. Voor Arie zijn de wedstrijden tegen Rijnsburgse Boys het belangrijkst, aangezien zijn vrouw uit Rijnsburg komt.

Uit de krant