Reünie Geestgrondtheater in De Taveerne | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Het Geestgrondtheater heeft vele voorstellingen gespeeld en duizenden mensen vermaakt.
Het Geestgrondtheater heeft vele voorstellingen gespeeld en duizenden mensen vermaakt. (Foto: pixabay)

Reünie Geestgrondtheater in De Taveerne

  Verenigingen

WEERZIEN • Na een zeer glorierijk verleden werd in 2016 een punt gezet achter het voortbestaan van Het Geestgrondtheater. Dat wil niet zeggen dat men elkaar uit het oog is verloren. In dat verband wordt op zondag 17 maart een reünie gehouden in De Taveerne in de Wagendwarsstraat.

Door Arie in 't Veld

Iedereen die met deze vereniging te maken heeft gehad (van speler tot geluidstechnicus, van souffleur tot donateur) is van harte welkom, inclusief partners. Een klein organisatiecomité is op dit moment druk in de weer om te trachten zoveel mogelijk mensen die deze reünie zouden moeten kunnen bijwonen te benaderen. Dit comité wordt gevormd door Martin Robertz; Ingrid van der Klauw; Piet Turk; Loes Clemens- Barendsen en Kitty van Dongen. De aanvang van de reünie is 14.00 uur, einde rond 17.00 uur. Voor meer informatie kan men mailen of bellen naar kittyvandongen@ziggo.nl of bel 06-51080165.

Het Geestgrondtheater heeft een lange geschiedenis achter de rug die startte in 1936 in Lisserbroek. Toen nog met de naam 'Nut en Vermaak'. In 1971 werd de vereniging omgedoopt naar Het Geestgrondtheater en kwam het over de brug naar Lisse. Er brak een nieuwe periode van grote bloei aan. Het ene stuk na het andere werd voor het voetlicht gebracht en aan talenten scheen het de vereniging niet te ontbreken. Om al die enthousiastelingen aan de bak te houden moest men er op den duur zelfs toe overgaan om minstens drie toneelstukken per jaar in te studeren en uit te voeren. Met name halverwege de zeventiger jaren werd de ene volle zaal na de andere plat gespeeld met stukken als Misdaad aan het meer en Gevaarlijke leeftijd. Hoe anders was dat in 2016. Een aantal leden gaf er de brui aan en nieuwe aanwas ontbrak, waardoor het besluit moest worden genomen om te stoppen. Het betekende het einde van een vermaarde vereniging in Lisse die in de loop der jaren duizenden toeschouwers heeft vermaakt. Tijdens de reünie komen vast veel toneelanekdotes boven tafel.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>